X

ACL a depus în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Autor: Ioana Tomescu / Data publicarii: 12-09-2014 13:09

Alianţa Creştin Liberală (ACL) a depus în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, pe care îl acuză că, prin promovarea unor acte normative, urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale.

Moţiunea de cenzură, intitulată ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriția fraudarea alegerilor de către PSD”, a fost semnată de 171 de parlamentari, a declarat preşedintele PNL, Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul parlamentarilor.

”Astăzi a fost depusă moțiunea de cenzură cu titlul ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriția fraudarea alegerilor de către PSD”. Moțiunea este îndreptată împotriva abuzurilor repetate ale Guvernului condus de Victor Ponta. Prin emiterea unui set de acte normative, domnul Ponta pune în pericol statul de drept din România și corectitudinea procesului electoral. Câștigarea alegerilor prezidențiale din toamnă e un pariu cu baronii PSD pe care nu și-l permite să-l piardă. S-a folosit de instrumentul OUG pe care le considerăm neconstituționale. Ne referim la OUG privind migrația primarilor. Am atras atenția asupra ilegalităților și deparapejelor de la principiile și valorile constituționale. Se urmărește fraudarea alegerilor”, a declarat Iohannis, potrivit B1 TV.

Declaraţiile lui Iohannis au fost susţinute şi de preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Toate acțiunile Guvernului din ultimele luni dovedesc intenția de fraudare masivă a alegerilor. PSD și Ponta sunt conștienți că nu pot câștiga cinstit aceste alegeri. La început a fost acțiunea de înarmare a lui Ponta, pentru prima dată după 20 de ani a politizat funcția de șef al Poliției. Nimănui nu i-a trecut prin cap vreodată să nu respecte o decizie a CCR”, a afirmat Blaga.