Achitare dură pentru DNA Cluj. Procurorii au vrut să se răzbune pe un martor din dosar Cherecheș, dar FAPTA NU EXISTĂ

Achitare dură pentru DNA Cluj. Procurorii au vrut să se răzbune pe un martor din dosar Cherecheș, dar FAPTA NU EXISTĂ

Unul dintre martorii din procesul lui Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de către DNA Cluj, pentru comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Soluția judecătorului de la Tribunalul Cluj, Liana Cociș arată că DNA nu a vrut decât să se răzbune.

Erika Czigler (foto) a fost citată ca martor în procesul lui Cătălin Cherecheș, atât la DNA Cluj cât și la Tribunalul Cluj. în momentul în care a ajuns la Tribunalul Cluj, femeia a spus tot ce știe despre relația dintre primarul din Baia Mare și denunțătorul din dosar, un anume Cristian Șpan.

Povestea a început în momentul în care unul dintre martorii din dosar a povestit că a fost trimis de denunțător la primarul Cherecheș pentru a lua o sumă de bani, cu titlu de împrumut, bani care erau folosiți pentru plata unor sume restante la salariile jucătorilor de la clubul de fotbal din Baia Mare. Apoi, același martor mai susține că denunțătorul a chemat-o pe Erika Czigler, căreia i-a înmânat un plic în care era o anume sumă de bani.

Chemată ca martor, femeia a relatat întâmplarea și a precizat că a dus banii la bancă, unde a semnat un ordin de plată. Acest lucru a adus supărarea DNA Cluj, care a dispus cercetarea martorei pentru mărturie mincinoasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fapta nu există

DNA Cluj a comunicat că a dispus trimiterea în judecată a martorei Czigler pentru că: ”In zilele de 3 mai 2016, 9 mai 2016 si 14 iunie 2017, in faza de urmarire penala si ulterior in fata Tribunalului Cluj, inculpata Czigler Erika-Gabriela a fost audiata in calitate de martor in dosarul prin care a fost trimis in judecata Chereches Catalin, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata (...), imprejurare in care inculpata, sub prestare de juramant, a dat declaratii neconforme adevarului. Prin afirmatiile facute in fata procurorilor anticoruptie si a instantei de judecata, inculpata a urmarit impiedicarea tragerii la raspundere penala a persoanei trimise anterior in judecata".

Ulterior, procesul de la Tribunalul Cluj, judecat un judecător vertical, Liana Cociș, a arătat o altă stare de fapt și anume că Erika Czigker nu a mințit. Astfel, în cursul zilei de joi, judecătorul Cociș a pronunțat o sentință de achitare, motivul fiind că fapta nu există. ”În temeiul art. 396 al. 5 Cod de Procedură Penală rap. la art. 16 al. 1 lit. a Cod de Procedură Penală achită pe inculpata: CEG pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă prev. de art. 273 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunile de favorizarea făptuitorului în formă continuată prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi mărturie mincinoasă în formă continuată prev. de art. 273 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal), deoarece fapta nu există. În baza art. 275 al. 3 Cod de Procedură Penală cheltuieli judiciare avansate de stat cu ocazia soluţionării acţiunii penale faţă de inculpata CEG rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare cu reprezentantul Parchetului şi cu inculpata. Pronunţată în şedinţa publică din data de 7 februarie 2019, în lipsa participanţilor”, se dispune în sentința Tribunalului Cluj.

foto: http://maramures.transilvania-tv.ro