Evenimentul Zilei > Justitie > ACHITARE de RĂSUNET a unui om de afaceri acuzat de CRIMĂ
ACHITARE de RĂSUNET a unui om de afaceri acuzat de CRIMĂ

ACHITARE de RĂSUNET a unui om de afaceri acuzat de CRIMĂ

Curtea de Apel Cluj a decis achitarea lui Teofil Pop, patronul Interservisan. Omul de afaceri a fost acuzat pentru ucidere din culpă.

Conform deciziei, „În baza art. 421 pct. 1 lit. b din C.p.p. respinge ca nefondate apelurile formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca şi părţile civile Bizo Costea Marinela şi Costea Ramolica. împotriva sentinţei penale nr. 1949/9 noiembrie 2017 pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca pronunţată în cauza 513/211/2014/A1*/a1.În baza art. 275 al. 2 şi 3 din C.p.p. obligă părţile civile, fiecare, la plata sumei de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel, iar restul cheltuielilor judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 24 octombrie 2018”, menționează gazetadecluj.ro.  

Procesul s-a reluat la Curtea de Apel Cluj după ce magistratul Lucian Buta de la Judecătoria Cluj-Napoca l-a achitat în dosarul de fond pe Teofil Pop, decizie contestată cu apel.

Constantin Costea, în vârstă de 68 de ani a fost operat pe 8 februarie 2007 şi a intrat în comă patru zile mai târziu, la o lună după ce a fost externat. Pacientul a fost internat din nou la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, cu diagnosticul “şoc septic şi meningo-encefalită”. Pacientul a fost apoi reoperat de alţi doi medici, Silviu Albu şi Tiberiu Maior, care au constatat ca osul etmoid, situat la baza craniului, fusese rupt în timpul operaţiei efectuate de medicul Teofil Pop, fapt ce a permis intrarea aerului în cutia craniană.

După deces, procurorii au deschis o anchetă faţă de medicul Teofil Pop. De atunci, familia Costea se luptă în instanţă pentru dreptate.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: