Evenimentul Zilei > Social > Acești oameni sunt victime sigure ale COVID. Alexandru Rafila nu le dă nici o șansă
Acești oameni sunt victime sigure ale COVID. Alexandru Rafila nu le dă nici o șansă

Acești oameni sunt victime sigure ale COVID. Alexandru Rafila nu le dă nici o șansă

Toate persoanele nevaccinate sunt în pericol să se îmbolnăvească de COVID-19 în următoarea perioadă ca urmare a răspândirii tulpinei Delta.

Estimarea îi aparține profesorului Alexandru Rafila și se bazează pe rata foarte mare de contagiozitate a tulpinii Delta, care circulă în prezent. Potrivit spuselor sale, în cazul statelor cu o acoperire vaccinală foarte mare, pacienții care fac boala nu au nevoie de spitalizare.

„Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar. Țările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică. De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare”, a explicat profesorul Alexandru Rafila, la B1 Tv.

Nemulțumiri după prima extragere la Loteria Vaccinării! Modul de desfășurare al extragerii a fost contestat

COVID-19 va lovi în cei nevaccinați

Profesorul Alexandru Rafila consideră că în următoarea perioadă persoanele nevaccinate sunt foarte predispuse să contracteze virusul SARS-CoV-2.

„În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala. E foarte greu să nu conrtactezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare –  nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a afirmat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a arătat că, în vara trecută, în România autoritățile nu au desfățurat o campanie de informare privind vaccinarea. Astfel s-a ajuns în situația în care multe persoane au refuzat să se imunizeze. Acestea nu au fost convinse că este un lucru bun pentru ele.

Statisticile COVID din 10 octombrie

Conform ultimelor raportări, de duminică, 10 octombrie, au fost înregistrate 10.400 noi cazuri de infectare cu coronavirus. Din acestea, conform Grupului de Comunicare strategică, 2.818 cazuri sunt în Bucureşti.

În ultimele 24 de ore, un număr de 211 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.603 pacienţi cu COVID-19. 416 copii cu COVID-19 sunt în spital, 31 dintre ei fiind la ATI. Doar două judeţe mai au coeficientul infectărilor sub 3.

Comitetul de coordonare a campaniei de vaccinare a anunţat duminică un număr total de 35.394 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 17.051 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson. De asemenea, 15.345 de persoane au făcut doza 3 de vaccin.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: