Evenimentul Zilei > Social > Românii, otrăviți pe banii lor. Alertă alimentară fără precedent. După înghețată, aceste sucuri au fost retrase de urgență din supermarketuri
Românii, otrăviți pe banii lor. Alertă alimentară fără precedent. După înghețată, aceste sucuri au fost retrase de urgență din supermarketuri

Românii, otrăviți pe banii lor. Alertă alimentară fără precedent. După înghețată, aceste sucuri au fost retrase de urgență din supermarketuri

Conform unui comunicat al celor de la ANSVSA există mari probleme cu sucurile Figo, care au fost retrase urgent de pe piață, din mai multe supermaketuri.

Sunt probleme cu băutura răcoritoare Figo, care a fost retrasă de pe piață, după cum au anunțat oficialii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Anunțul celor de la ANSVSA în privința sucurilor retrase

„Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, au spus reprezentanții de la ANSVSA.

„Daca aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să returnaţi, la magazinul de la care aţi cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 04.09.2021”, au anunțat și reprezentanții companiei.

Reprezentanții Selgros, Carrefour şi Metro au făcut propriile anunţuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute şi la magazinele din care acestea au putut fi achiziţionate.

Cumpărătorii, sfătuiți să nu le bea

Producătorul ALONOR COMPANY SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri Fruits & Friends, ca măsură de prevenţie, existând suspiciunea depăşirii conţinutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor, au anuţat reprezentanţii lanţului de supermarketuri Penny.

REWE România recomandă clienţilor care au achiziţionat produsele să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

În ultima perioadă, conţinutul de oxid de etilenă peste limitele admise a determinat retragerea din diverse magazine a mai multor loturi de îngheţată.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: