Evenimentul Zilei > Monden > Acesta este cel mai scump Brad de Crăciun estimat la 15 milioane de dolari. Foto în articol
Acesta este cel mai scump Brad de Crăciun estimat la 15 milioane de dolari. Foto în articol

Acesta este cel mai scump Brad de Crăciun estimat la 15 milioane de dolari. Foto în articol

Acest brad de Crăciun plin cu diamante este considerat, deocamdată, cel mai scump din lume.

Hotelul Kempinski Bahía din Spania și-a împodobit bradul cu bijuterii de la Bvlgari, Cartier și Van Cleef & Arpels.

Bradul de Crăciun are 19 metri înălţime, iar valoarea sa ajunge la 15 milioane de dolari după ce a fost împodobit cu diamante roz, roșii, albe și negre. Hotelul Kempinski Bahia, situat în apropiere de Marbella, Spania, a dezvăluit pentru prima dată bradul său decorat pe 30 noiembrie, dar a început să se vorbească despre el abia săptămâna trecută deoarece s-a aflat mai multe detalii despre ornamentele sale ostentative.

Cel mai extravagant este un diamant oval roșu de 5,5 milioane de dolari

Există, de asemenea, un ornament cu diamante roz de 3 carate în valoare de 2,6 milioane USD; nouă decorații cu diamante negre de 3 carate în valoare de 590.000 USD precum și bancnote false lucrate în aur de 24 de karate, în valoare de 1,3 milioane USD. Se pot admira poşete de mii de euro, pene de păun cu diamante, sigle ale unor branduri celebre, prinţese, îngeri….

Bradul a fost împodobit de designerul celebrităților britanice Debbie Wingham

Este acelaşi designer care a făcut anterior titluri pentru realizarea celui mai scump tort de nuntă din lume pentru un client din Dubai în valoare de 75 de milioane de dolari în 2015, precum și o pereche de tocuri înalte din aur și cruste cu diamante roz și albastre în valoare de 17 milioane de dolari anul trecut, fiind consideraţi pantofii cei mai scumpi din lume.

Există, de asemenea, mai multe ornamente „tradiționale”, cum ar fi fulgii de zăpadă, zâne….dintr-un amestec de materiale, de la praf de diamant și aur de 24 de carate până la ouă de struț. Și nu în ultimul rând, există și decorațiuni realizate manual cu paturi de diamante și pietre prețioase de la bijutieri de lux și case de modă, inclusiv Bvulgari, Cartier, Van Cleef & Arpels și Chanel.

Video cu Bradul de Crăciun puteţi viziona AICI

Recordul mondial Guinness pentru cel mai scump brad din lume a mers la hotelul Emirates Palace din Abu Dhabi în 2010 evaluat la la 11 milioane de dolari. Un reprezentant Guinness World Records nu a fost disponibil imediat pentru a comenta dacă bradul de la hotelul Kempinski a îndeplinit condiţiile pentru a stabili un nou record mondial. În comparație, emblematicul brad de Crăciun Rockefeller din New York valorează  doar 74.000 de dolari, potrivit forbs.