Acest preparat ieftin şi ușor de făcut, mai eficient de 100 de ori decât orice antibiotic. Nu neglijați această rețetă-minune

Acest preparat ieftin şi ușor de făcut, mai eficient de 100 de ori decât orice antibiotic. Nu neglijați această rețetă-minune

Supa de usturoi este un preparat care stă la îndemâna oricui și ete eficient, spun specialiștii, în sezonul gripei. Rețeta - conține trei componente importante: ceapă roșie, cimbru şi usturoi.

Usturoiul este utilizat pe scară largă ca un condiment la gătit, dar a fost folosit și ca medicament de-a lungul istoriei antice și moderne. A fost folosit pentru a preveni și trata o gamă largă de afecțiuni și boli.

Acest remediu natural este la fel de eficient ca antibioticele pentru combaterea infecțiilor de toamnă. Virușii devin rezistenți la medicamente și, prin urmare, sunt mai periculoși. Dar există un remediu eficient pentru tratamentul infecțiilor.

Usturoiul: Un antibiotic puternic

Sulfura de dialil, un compus din usturoi, a fost de 100 de ori mai eficientă decât două antibiotice populare în combaterea bacteriei Campylobacter, potrivit unui studiu publicat în Journal of Antimicrobial Chemotherapy. De exemplu, bacteria Campylobacter este una dintre cele mai frecvente cauze ale infecțiilor intestinale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorul principal, dr. Xiaonan Lu, de la Universitatea de Stat din Washington, a declarat: „Această lucrare este foarte interesantă pentru mine, deoarece arată că acest compus are potențialul de a reduce bacteriile care cauzează boli în mediu și în aprovizionarea cu alimente”.

Studiul realizat de Universitatea din Washington demonstrează că usturoiul este de 100 de ori mai puternic decât cele mai populare antibiotice. El tratează diferite boli care constituie rezultatul unei infecții bacteriene.

Cum se prepară supa de usturoi

Sfatul experților este: Mănâncă usturoi regulat. Adăugați-l în bucatele preferate, salate, amestecați-l cu ulei de măsline sau pur și simplu mâncați-l cu felii de pâine. În acest fel, veți putea să rămâneți sănătoși și să vă protejați de boli.

Deși există unele cercetări care sugerează că usturoiul crud are cele mai multe beneficii, alte studii au analizat aportul său atât crud cât și gătit, și au găsit beneficii. Prin urmare, vă puteți bucura de usturoi într-o varietate de moduri de a profita de avantajele sale.

Pentru a prepara supa aveţi nevoie de:

-usturoi — 50 de căței curățiți

-ulei de floarea sorealui- 2 linguri

-ulei de măsline - 2 linguri

-ceapa — 2 (tăiată cubulețe)

-cimbru proaspăt - 1 lingură

-bulion de pui - 6 cani

-ierburi proaspete (pătrunjel, frunze de dafin) - o legătură

-pesmet - 3 căni (tăiat cubulețe)

-smântână - 1 cană

Mod de preparare :

Curățați usturoiul. Tăiați-l în bucăți mici. Încălziți uleiul de măsline și prăjiți usturoiul în el pînă cînd capătă o culoare maro deschis.

Lăsați usturoiul să se răcească, apoi adăugați 2 linguri de ulei de măsline și unt într-o cratiță și încălziți-le.

Adăugați ceapa tocată și gătiți timp de 10 minute. Apoi adăugați usturoiul. Adăugați ierburile tocate și bulionul de pui în cratiță.

Adăugați pesmetul și lăsați totul la foc mic timp de 5 minute. La sfârșit, adăugați smântână, precum sare și piper după gust.

Supa trebuie servită fierbinte pentru a vă ajuta în cazul în care sunteți răciți.

Usturoiul, benefic şi pentru cancer de prostată

Medicii de la Departamentul de Urologie, Spitalul de Prietenie China-Japonia, Beijing, China, au realizat un studiu care evaluează relația dintre consumul de legume cu Allium și riscul de cancer de prostată.

Ei au adunat și analizat studii publicate până în mai 2013 și au raportat concluziile lor în Asian Pacific Journal of Cancer Prevention .

Autorii studiului au concluzionat că „legumele cu Allium, în special aportul de usturoi, sunt legate de un risc scăzut de cancer de prostată”.

Colesterol ridicat și hipertensiune arterială

Cercetătorii de la Universitatea din Ankara au investigat efectele suplimentării cu extract de usturoi asupra profilului lipidelor (grăsimilor) din sânge la pacienții cu colesterol ridicat din sânge. Studiul lor a fost publicat în Journal of Nutritional Biochemistry .

Studiul a implicat 23 de voluntari, toți cu colesterol ridicat; 13 dintre ei aveau și hipertensiune arterială. Au fost împărțite în două grupuri:

  • Grupul normotensiv cu nivel ridicat de colesterol (tensiunea arterială normală).
  • Grupul hipertensiv cu colesterol ridicat (hipertensiune arterială).

Au luat suplimente de extract de usturoi timp de 4 luni și au fost verificați în mod regulat pentru parametrii lipidelor din sânge, precum și pentru funcția rinichilor și a ficatului.

La sfârșitul celor 4 luni, cercetătorii au concluzionat că „suplimentarea cu extract de usturoi îmbunătățește profilul lipidic din sânge, întărește potențialul antioxidant din sânge și determină reduceri semnificative ale tensiunii arteriale sistolice și diastolice. De asemenea, conduce la o scădere a nivelului de produs de oxidare (MDA) în probele de sânge, ceea ce demonstrează reacții de oxidare reduse în organism”, relatează medicalnewstoday.

Cu alte cuvinte, suplimentele din extract de usturoi au redus nivelurile ridicate de colesterol și, de asemenea, tensiunea arterială la pacienții cu hipertensiune.