Evenimentul Zilei > Justitie > Accidentul lui Maghiari a transformat zece polițiști în „victime”
Accidentul lui Maghiari a transformat zece polițiști în „victime”

Accidentul lui Maghiari a transformat zece polițiști în „victime”

Comisarul Marius Maghiari, autorul accidentului rutier pe care a încercat să-l muşamalizeze, şi alți șapte colegi sunt cercetați, începând de ieri, sub control judiciar.

Aceasta a fost decizia instanţei Tribunalului Bucureşti, care este convinsă că poliţiştii au încercat să denatureze realitatea din data de 8 iunie a acestui an, când Maghiari a comis accidentul rutier.

El a lovit o femeie, pe trecerea de pietoni din apropierea Fântânii Mioriţa, din Bucureşti, şi apoi, în drum spre spital, a încercat să convingă victima să declare că a fost rănită într-un accident de muncă. Alți doi polițiști care acum sunt în libertate dar care au fost reținuți, vineri, pentru 24 de ore, așteaptă decizia Tribunalului București. Emoţii are în continuare şi adjunctul Brigăzii Rutiere din Capitală, comisarul Daniel Piştea. Acesta a cerut disjungerea dosarului, săptămâna trecută, la ultima înfăţişare, motivând că apărătorul său este plecat în concediu de odihnă. Un alt coleg, dispecer la Brigada Rutieră, care a fost și el audiat, are calitatea de suspect în acest dosar. Astfel, în acest caz sunt cercetați, până în prezent, 11 polițiști.

A mințit că victima era bonă

Ca să mușamalizeze accidentul rutier, în timp ce o ducea pe femeie la Spitalul Elias, comisarul Marian Maghiari ar fi învățat victima să spună că este bonă şi că ar fi căzut de pe schelă, acasă la el. Alertați de medici, pe fir au intrat și polițiștii de la Secția 2, care, din solidaritate, susțin procurorii, ar fi acreditat ideea că au de-a face cu un banal accident de muncă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: