Evenimentul Zilei > International > Accidentul AirAsia. Una dintre cutiile negre ale aeronavei a fost recuperată
Accidentul AirAsia. Una dintre cutiile negre ale aeronavei a fost recuperată

Accidentul AirAsia. Una dintre cutiile negre ale aeronavei a fost recuperată

Scafandrii indonezieni au reușit să scoată, din Marea Java, una dintre cele două cutii negre ale avionului AirAsia, care s-a prăbuşit pe 28 decembrie, au anunţat autorităţile.

"Directorul Comitetului Naţional pentru Securitatea Transporturilor (KNKT) m-a informat că la ora 7.11 (2.11, ora României), au scos la suprafaţă o parte a cutiilor negre, pe care le numim înregistrator de date de zbor. Încercăm în continuare să găsim înregistratorul de zbor, cu ultimele comunicaţii ale piloţilor", a declarat pentru presă Bambang Soelistyo, directorul Agenţiei pentru căutare şi salvare.

Cutiile negre au fost localizate, ieri, la o adâncime de aproximativ 30 de metri, sub fragmente din fuzelajul avionului.

La scut timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya către Singapore, pe 28 decembrie, pilotul a cerut să i se permită să ia altitudine, pentru a evita nori foarte ameninţători, dar nu a primit undă verde de la controlul aerian, traficul din acel sector fiind foarte intens. Ulterior, controlorii aerieni au pierdut contactul cu avionul.

Printre cele 162 de persoane aflate la bord erau 155 de indonezieni, copilotul francez Rémi Plesel, un britanic, trei sud-coreeni, un malaysian şi un cetăţean din Singapore.

Până în prezent, scafandrii au reușit să recupereze doar 48 de cadavre.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.