UPDATE 18.38 Fabián este unul dintre pasagerii norocoşi. Aflat în trenul implicat astăzi în teribilul accident din Buenos Aires, bărbatul povesteşte că, în urma impactului, a fost proiectat mai bine de 15 metri de la locul în care se afla iniţial.

"Am simtiţi că viteza era mai mare, dar, cum am văzut cu toţii peronul, ne pregăteam să coborâm. Apoi a venit impactul. A fost atât de puternic încât am zburat 15 metri prin aer. Deasupra mea au căzut alţi oameni. Eram cu toţii, unii peste alţii, răniţi şi blocaţi. Nu ne puteam mişca. A fost îngrozitor", a mai povestit Fabián unui ziar local.
UPDATE 18:00 Numărul morţilor în accidentul feroviar a ajuns la 49, alte 600 de persoane fiind rănite în accidentul de tren, potrivit unor surse oficiale citate de canalul C5N, relatează EFE.

Alte 30 de persoane sunt, în continuare, blocate printre fiarele contorsionate.

Una dintre cele mai tinere victime este un copil de numai şapte ani.

La locul incidentului au venit şi oficiali din Guvern, printre care şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Juan Pablo Schiavi. Acesta a spus că este "un teribil accident".

Acestea sunt primele imagini din momentul producerii accidentului:
<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/RCCjCFHQgcc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
UPDATE 17:17 Televiziunea din Buenos Aires difuzează imagini cu angajaţi de la serviciile de urgenţă, care taie acoperişul unui vagon, pentru a ajunge la pasagerii blocaţi în interior. Pasagerii au declarat pentru presă că geamurile au fost spulberate în urma impactului, aruncându-i pe oameni unii peste alţii şi pe podeaua vagonului. Potrivit CNN, numărul răniţilor a ajuns la 550 de persoane.

Din fericire, notează agenţiile internaţionale de presă, în primul vagon, care a suferit cele mai importante pagube, nu se aflau foarte mulţi pasageri, întrucât era folosit în special pentru transportul bicicletelor navetiştilor.
UPDATE 16.51 Din informaţiile relatate de presa locală, garnitura de tren a rămas fără frână. Martorii relatează că impactul a fost puternic. Una dintre pasagere povesteşte, pentru ziarul "La Nation", că "pasagerii se pregăteau să coboare în staţia Once. În urma impactului, am căzut şi mi-am rupt mâna. Toţi din jurul meu au căzut. În continuare, sunt oameni blocaţi în vagonul în care mă aflam şi eu".

Toţi martorii interogaţi până în acest moment au precizat că trenul a circulat normal şi a avut frâne în toate celelalte staţii în care a oprit, până la staţia Once, unde s-a produs incidentul.

La locul gravului accident feroviar au fost trimise nu mai puţin de 15 ambulanţe. Răniţii au fost transportaţi la spitalele din apropiere.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9DYZbhdjHl8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
UPDATE 16.25 Autorităţile au precizat că cel puţin 60 de persoane se află prinse printre fiarele contorsionate.
Din primele informaţii, trenul a rămas fără frânce, chiar în momentul în care a intrat în gara Once, din vestul oraşului.
”S-au înregistrat 340 de cazuri de politraumatisme. Sunt contuzii, dar și cazuri mai grave, cu traumatisem ale toracelui. Sunt oameni în viață, care au rămas prinși în vagoane. Nu știm dacă există morți”, a precizat oficialul argentinian.

”Trenul urma să intre în gară, având o viteză de 20 km pe oră și a lovit tampoanele de oprire de la capătul liniei", a explicat ministrul.
Unul dintre vagoane a intrat aproape şase metri în următorul, explică oficialii. 
Supravieţuitorii au declarat pentru postul de televiziune TeleNoticias că "foarte multe persoane au fost rănite, într-o grămadă mare de metal şi sticlă".
Incidentul de astăzi s-a produs la aproape cinci luni de la o altă tragedie, pe aceeaşi linie. În septembrie, 11 oameni au murit şi alte 200 de persoane au fost rănite la Buenos Aires, după ce un alt tren de navetişti a lovit un autobuz care traversa calea ferată şi apoi s-a ciocnit cu un tren ce intra în gară.
<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9fqNZRYs7Us" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Vom reveni cu amănunte.
CITIŢI ŞI:

  • Accident grav în Argentina. Două trenuri s-au ciocnit frontal, din cauza unui autobuz