Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident teribil în România. Adolescenți striviți de stâlpul prăbușit pe mașină
Accident teribil în România. Adolescenți striviți de stâlpul prăbușit pe mașină

Accident teribil în România. Adolescenți striviți de stâlpul prăbușit pe mașină

Un tânăr de 18 ani și un adolescent în vârstă de 14 ani, au murit în urma unui tragic accident de circulație, după ce un stâlp dărâmat de autovehiculul în care se aflau a căzut peste ei.

Nenorocirea s-a produs într-o localitate din județul Caraș Severin, Voislova. Autoturismul, în care se aflau trei tineri (cei doi care au murit și încă un prieten de 18 ani) circula regulamentar pe șosea.

La un moment dat, un sătean le-a tăiat calea și a acroșat vehiculul în care se aflau cei trei tineri. Acesta a derapat și a intrat într-un stâlp de electricitate. Sub impactul loviturii, stâlpul s-a rupt și a căzut peste plafonul mașinii, strivindu-i pe doi dintre cei aflați în interior. Șoferul și băiatul de 14 ani au murit pe loc.

Incidentul s-a petrecut atât de repede încât nimeni nu a avut timp să intervină în vreun fel și să încerce salvarea celor doi. Localnicii au privit neputincioşi cum s-a prăbușit stâlpul, iar singurul supraviețuitor, pasager pe scaunul din dreapta, a rămas încarcerat între fiare. A fost nevoie de intervenția unui echipaj SMURD care a reușit să-l scoată din vehiculul distrus și i-a acordat primul ajutor, înainte de a-l transporta la spital.

Reprezentanţii Inspectoratului Județean de Poliție Caraş Severin au confirma că cei tinerii circulau regulamentar pe șosea și că responsabil pentru accident este localnicul care le-a tăiat calea, încercând să-și întoarcă vehiculul pe un podeț, fără să se asigure. Acesta a croșat mașina în care se aflau tinerii care s-a oprit în stâlpul de electricitate.

„Din primele cercetări, polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 53 de ani din comuna Zăvoi conducea un autoturism pe DN 68, la km 23+550 m, nu s-ar fi asigurat la ieșirea de pe un podeț aflat în afara părții carosabile, pe sensul de mers Hațeg – Caransebeș, cu intenția de a efectua manevra de întoarcere, fiind acroșat de un autoturism care circula regulamentar”, se arată într-un comunicat de presă emis de poliția din Caraș-Severin.

Potrivit documentului citat, autoturismul tânărului de 18 ani a fost proiectat într-un stâlp de electricitate aflat pe marginea drumului, pe același sens de mers.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: