Accident la Red Bull Flugtag | VIDEO

Accident la Red Bull Flugtag | VIDEO

O tânără care a efectuat primul ''zbor'' la Red Bull Flugtag s-a lovit la spate şi a fost transportată de urgenţă la spital.

Cei aproximativ 10.000 de spectatori, unii suiţi pe blocurile de pe cheiul Dâmboviţei, s-au speriat zdravăn atunci când o tânără concurentă, care zbura pe un pian, s-a accidentat la aterizare.

Nu a lipsit mult pentru ca această ediţie a concursului Red Bull Flugtag să fie suspendată chiar de la start: o fată din prima echipă de zburători, Pi(ggy)ano Cvartet, a aterizat neinspirat şi s-a lovit destul de rău la spate. Ea a fost recuperată din apă de salvatori şi transportată la spital.

La rându-le foarte speriaţi, amfitrionii Răzvan şi Dani, aflaţi pe scenă, au rămas muţi pentru câteva clipe, pentru ca apoi unul dintre ei să remarce scurt: "Cred că nu s-au gândit la asta". Andreea Torba, National Communication Manager, Red Bull, a precizat: "Salvatorii au ajuns la ea imediat. Şi-a putut mişca picioarele. Acum se află la spital, unde i se vor face toate investigaţiile necesare".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Sari aşa, de nebună, în apă?"

Aparatul în formă de pian a aterizat în aceeaşi poziţie pe care o avea pe rampă, iar fata care stătea în picioare pe el s-a prăbuşit, lovindu-se la spate. Ea nu s-a mai putut ridica, astfel încât oamenii de pe barca de salvare au transportat-o pe o targă până la ambulanţă. "Păi, cine a pus-o să se arunce. Sari aşa, de nebună, în apă...", spunea unul dintre spectatori, sorbind dintr-o bere, alături de soţie.

În timp ce spectatorilor din apropierea rampei li se ştersese zâmbetul de pe buze, bărbatul a încercat, cu o glumă, să salveze măcar dispoziţia soţiei sale: "Dacă era Boc, încăpea printre clapele pianului!".

Tânăra va fi operată

După eveniment, s-a aflat că fata s-a rănit grav, având o fisură la nivelul coloanei vertebrale. Mai exact, o fractură la o vertebră din zona lombară, pentru remedierea căreia este necesară o intervenţie chirurgicală.

"Nu am înţeles de ce au lăsat-o să urce pe acel pian. Eu cred că vina le revine organizatorilor: dacă ar fi angajat un fizician sau pe cineva care are habar de planare, acel om le-ar fi spus că există un mare risc de accident", a spus, pentru EVZ, Adrian Matache, profesor de fizică.

Tânăra a dat startul salturilor cu aparate ciudate de zbor. În competiţie s-au înscris 35 de echipaje. Un alt participant a suferit un traumatism cranio-cerebral uşor şi leziuni ale coloanei vertebrale cervicale. Un concurs popular

Potrivit organizatorilor, acesta este primul accident grav care are loc la concursurile Red Bull Flugtag.

Concursul este foarte popular în Statele Unite ale Americii (au fost ediţii cu 90.000 de spectatori), în Australia, Anglia şi Austria. În 2010, au fost concursuri Flugtag în Miami, Long Beach, Philadelphia, Saint Paul (SUA) şi în Stockholm (Suedia). Urmează ediţiile de la Hong Kong şi Sydney.

<object height="385" width="480"><embed allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/-N-lzecXTEg?fs=1&hl=en_US" height="385" width="480"></embed></embed><//embed></object>