Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident grav la Iași. 8 persoane, printre care și copii, transportați de urgență la spital
Accident grav la Iași. 8 persoane, printre care și copii, transportați de urgență la spital

Accident grav la Iași. 8 persoane, printre care și copii, transportați de urgență la spital

Mai multe persoane, printre care şi copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier care s-a produs, în cursul serii de duminică, în localitatea Ciurea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, accidentul în care au fost implicate două autovehicule s-a soldat cu opt victime, dintre care trei adulţi şi cinci copii.

Într-unul dintre autoturisme, cu şapte locuri, se aflau şapte persoane, în cel de-al doilea, doar şoferul.

La faţa locului au intervenit două echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă şi o autospecială de transport victime multiple. De asemenea, la locul accidentului s-au deplasat 10 subofiţeri şi două cadre medicale.

O fetiță a suferit un traumatism cranio-cerebral

Coordonatorul SMURD Iaşi, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, a declarat că în urma accidentului, o fetiţă în vârstă de 12 ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost transportată la UPU de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Alţi trei copii, cu vârste între şase şi 16 ani, care au suferit contuzii şi traumatisme minore, au fost transportaţi la UPU de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi.

De asemenea, doi adulţi, mama şi tatăl copiilor, au suferit fracturi şi contuzii, ei fiind dirijaţi la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon”.

„Toţi pacienţii transportaţi la spital sunt conştienţi, stabili hemodinamic şi respirator”, a precizat coordonatorul SMURD Iaşi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: