Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident grav în judeţul Iaşi! Sunt 17 victime şi a fost activat Planul Roşu. Video
Accident grav în judeţul Iaşi! Sunt 17 victime şi a fost activat Planul Roşu. Video

Accident grav în judeţul Iaşi! Sunt 17 victime şi a fost activat Planul Roşu. Video

Un accident rutier foarte grav a fost înregistrat sâmbătă seara în comuna Vânători (judeţul Iaşi) între un TIR şi un microbuz, iar conform ultimelor informaţii, 13 dintre cele 16 persoane implicate au avut nevoie de îngrijiri medicale, astfel că a fost activat Planul Roşu de intervenţie.

Accident grav în judeţul Iaşi! Sunt 17 victime şi a fost activat Planul Roşu. Coordonatoarea SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că victimele au fost transportate la spitalele din municipiul reşedinţă pentru a primi îngrijiri medicale.

„Au fost 17 persoane implicate, 13 având nevoie de intervenţie medicală. Un copil şi părinţii săi au fost transportaţi la UPU de la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria. De asemenea, trei pacienţi au fost transportaţi la Spitalul de Neurochirurgie, alţi şapte la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon. În cea mai gravă stare se află două femei de 59 ani.

Accident grav în judeţul Iaşi!

Una dintre ele, care are fractură de bazin, a fost transportată la Spitalul Sf. Spiridon. Cea de-a doua are un traumatism cranian, ea fiind dusă la Spitalul Prof. dr Nicolae Oblu”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi şi medic şef la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

Pentru gestionarea misiunii de răspuns la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Echipajele operative au intervenit cu două maşini de stingere, o autospecială de descarcerare şi o autospecială pentru transport victime multiple. La locul producerii accidentului au mai acţionat, de asemenea, două ambulanţe SMURD, o autospecială de terapie intensivă mobilă şi două ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Ştire în curs de actualizare

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: