Accidentul feroviar s-a produs joi seară, în timpul orei de vârf, când un tren plin cu pasageri care călătorea de la Johannesburg în capitala Pretoria a intrat în plin într-un alt tren staționat, conform Reuters.
"Navetiştii răniţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la diferite spitale", a precizat Metrorail într-un comunicat. 
"O comisia de anchetă va fi formată în curând pentru a stabili cauzele accidentului", a adăugat Metrorail. 
Africa de Sud are cea mai mare reţea feroviară de pe continent, dar aceasta a fost afectată de managementul necorespunzător şi de investiţiile reduse, care au dus la scăderea numărului de pasageri, deşi călătoria cu trenul rămâne cea mai ieftină formă de transport public. 
Într-un raport recent, Autoritatea de reglementare în domeniul siguranţei feroviare a precizat că, în anul financiar 2016/17, 495 de persoane au murit în incidente produse pe căile ferate ale ţării, iar 2.079 au fost rănite. Bilanţul morţilor a crescut cu 5% faţă de anul precedent

<iframe width="729" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/nu32qCSzjpU" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

 

Te-ar putea interesa și: