Cinci vieți s-au curmat într-o clipã duminicã dimineatã, dupã un teribil accident. În urmă lor, lacrimi, durere și povești emoționante.

„Era un bãiat liniștit, la locul lui. Urmă sã aibã nuntă în luna august, anul acesta”, spune primarul comunei Gohor despre Bogdan Topriceanu, tânãrul în vârstã de 31 de ani, vinovat pentru producerea teribilui accident rutier din localitatea Bãdeana, potrivit vremeanoua.

Motorul puternic al mașinii și adrenalină au fost ingredientele care au condus la un adevãraț carnagiu. Șoferul vinovat pentru producerea accidentului era însotit în masinã de alte patru persoane, care se întorceau acâșã dupã o petrecere de pominã într-un club din Bârlad.

Aceștia au continuat distracția pe drum, luându-se la întrecere cu alți șoferi. La un moment dat, conducãtorul auto în vârstã de 31 de ani a depãsit o masinã înmatriculatã în Bulgaria, în care se află un cuplu, turiști din țară vecinã, însã nu a mai avut timp sã revinã pe bandă să de mers. 

A lovit frontal un alt autoturism care venea din sens invers, în care se aflau cinci persoane. În urmă impactului, cinci persoane, printre care șoferii ambelor mașini, au decedat, iar alte șapte au fost rãnite, douã dintre ele fiind în stare criticã. 

Oamenii vorbesc despre un blestem care s-a abãtut asupra locului în care s-a produs accidentul și reamintesc un alt eveniment rutier care s-a întamplat aproape în același loc, în urmã cu 13 ani, în urmă cãruia 13 persoane și-au pierdut viață. O altã coincidentã este cã și atunci, și acum, nicio victimã a accidentelor nu a fost din județul Vaslui.

A fost declanșat planul roșu de intervenție în noaptea de sâmbãtã spre duminicã, că urmare a unui teribil accident produs pe Drumul European E 581, la ieșirea din municipiul Bârlad spre localitatea Bãdeana, comună Tutova. 

Au fost implicate trei autoturisme, iar în urmă producerii accidentului, cinci persoane și-au pierdut viață. Din primele cercetãri rezultã cã vinovat pentru producerea accidentului este Bogdan Topriceanu, un bãrbat în vârstã de 31 de ani, din localitatea Berheci, județul Galați. 

Acesta mai era însotit în masinã de Tofan Iulian (26 de ani) din Ireasca, Penghis Maria-Elena (17 ani) din Berheci, Huzuna Gabriela (19 ani) din Priponesti și Huzuna Marcela (15 ani) din Priponesti. Cu toțîi fuseserã într-un club din Bârlad, unde s-au distrat pânã la primele ore ale dimineții.

 În drum spre casã, mașînă în care se aflau aceștia a depãsit neregulamentar un autoturism înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau douã persoane, apoi a intrat frontal într-un alt autovehicul, care circulă din sens invers și în care se aflau cinci persoane. 

Acestea din urmã se întorceau acâșã din Grecia, acolo unde își fãcușerã concediul. În urmă impactului, nu mai puțîn de cinci persoane și-au pierdut viață, patru dintre ele aflându-se în mașînă care se întorcea de la petrecere. 

Este vorba despre Bogdan Topriceanu, Tofan Iulian, Penghis Maria Elena și Huzuna Gabriela. Sora acesteia din urmã, Huzuna Marcela, se aflã în stare criticã, cu un prognostic extrem de rezervat. Cea de-a cinca victimã decedatã este conducãtorul mașinii care se întorcea din Grecia, un bãrbat în vârstã de 34 de ani, din Iași. 

Celãlalte persoane care se aflau în masinã cu el, o femeie de 35 de ani din Iași, o femeie de 33 de ani din Siret, județul Suceava, un bãrbat în vârstã de 35 de ani din Bacãu și o fetitã de 13 ani din Iași au suferit rãni grave. De asemenea, la spital au ajuns și cele douã persoane aflate în autoturismul înmatriculat în Bulgaria, un bãrbat în vârstã de 35 de ani și o femeie în vârstã de 32 de ani, turiști din țară vecinã.

 În acest caz, polițiștii efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infracțiunilor de ucidere din culpã șI vãtãmare corporalã din culpã.

Nu e prima datã când la ieșirea dinspre Bârlad spre Galați se produc adevãrate carnagii. Pe 7 septembrie 2006, la ora 04:15, un microbuz din Onești, încãrcat cu 17 persoane a fost lovit în plin de un autocar înmatriculat în Republica Moldova, cu 29 de pasageri la bord. 13 oameni și-au pierdut viață atunci, printre care și un copil de opt ani, iar alți patru au fost rãniti. 

Evenimentul rutier de la acea vreme este considerat și acum drept cel mai grav accident care a avut loc pe rază județului nostru. Că o coincidentã, nici în urmã cu 13 ani și nici duminicã dimineață nu au fost victime din județul Vaslui.

Vestea cã trei dintre tinerii comunei și-au pierdut viață în cumplitul accident, a provocat multã durere în localitatea Gohor din județul Galați. „

O veste care ne-a luat prin surprindere pe toți, mai ales cã este vorba despre niște copii liniștiți ai comunei noastre. Din câte am înteles, Bogdan Topriceanu, șoferul care a provocat accidentul urmă sã aibã nuntã, acum, în august. 

Un bãiat liniștit, își desfãsură activitatea la propria lui societate comercialã. La fel de cuminte era și celãlalt bãiat (n.r. Iulian Tofan), despre care știu cã mama lui e plecatã în Italia, la muncã, iar tatãl lui se ocupã cu creșterea animalelor. O cunoșteam bine și pe fătã, pe Maria Elena. 

Pãcât de ei, cã erau suflete tinere”, ne-a declarat Gelu Sârghie, primarul comunei Gohor. Durere la fel de mare este și la Priponesti, localitatea surorilor Gabriela și Marcela Huzuna. “Chiar azi dimineatã (n.r. duminicã) l-am dus pe ficior-miu la garã, la Bârlad și am trecut pe lângã locul unde s-a produs accidentul. Mai rãmãsese o singurã masinã și foarte multe resturi de plastic pe jos. 

Se vedea cã a fost ceva grav. Pe față care a murit (n.r. Gabriela Huzuna) o cunosc mai bine pentru cã a fost colegã de clasã cu fiica mea. Ambele au fost în aceeași clasã la gimnaziu. O fătã destul de liniștitã, știu cã a luat Bac-ul cu o notã destul de bunã. Era o copilã foarte inteligentã. Când afli cã niște copii își pierd viață în accidente rutiere, te marcheazã, mai ales cã îi și știam.

Din pãcâte acum nu mai putem decât sã ne rugãm pentru cei care au scãpat cu viatã și pentru sufletele celor care au trecut la cele veșnice” a declarat și Lucian Borza, primarul comunei Priponesti.

 

Te-ar putea interesa și: