Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident aviatic pe aeroportul Henri Coandă! Echipajele de pompieri au fost nevoite să intervină
Accident aviatic pe aeroportul Henri Coandă! Echipajele de pompieri au fost nevoite să intervină

Accident aviatic pe aeroportul Henri Coandă! Echipajele de pompieri au fost nevoite să intervină

Un incident a avut loc joi, pe aeroportul Henri Coandă, în urma căruia o cursă TAROM a fost anulată. Pompierii au intervenit pentru a remedia problema, iar aeronava va fi trimisă la reparații.

Joi după-amiază s-a produs panică pe aeroportul Henri Coandă. O cursă TAROM, cu destinația Cluj-Napoca, a fost nevoită să se întoarcă de urgență pe pistă, după ce a suferit un accident. Chiar în momentul în care urma să decoleze, o pasăre a fost trasă într-unul din motoare.

În urma incidentului, pilotul a anunțat de urgență turnul de control și a fost nevoit să se întoarcă pe pistă. Avionul nu a mai decolat, iar la fața locului au venit mai multe echipaje de pompieri pentru a interveni în cazul în care este nevoie.

Din primele informații apărute în spațiul public, aeronava TAROM care ar fi trebuit să ajungă la Cluj nu avea pasageri la bord. Cursa a fost anulată, iar aeronava va fi dusă la reparații.

Un alt incident care a necesita evacuarea pasagerilor din aeroportul Henri Coandă a avut loc pe 1 august. Atunci a fost vorba despre o defecțiune a panoului electric, care a început să scoată fum. Conform informațiilor oferite de directorul aeroportului, nu a fost vorba de flacără, ci doar de fum, nefiind vorba despre vreun incendiu.

„La această oră nu mai există niciun incendiu. La 19:40 s-a primit o alarmă în dispecerat dintr-o zonă tehnică, de la un panou de curent, din cauza suprasolicitării. Nu a fost cu flacără, pasagerii au fost evacuați.

La această oră nu mai există niciun incendiu. La 19:40 s-a primit o alarmă în dispecerat dintr-o zonă tehnică, de la un panou de curent, din cauza suprasolicitării. Nu a fost cu flacără, pasagerii au fost evacuați.

Nu mai sunt pasageri blocați în avioane. Au fost debarcați pe un alt flux. Monitorizăm permanent, iar toate zonele au senzori de alarmă. Alerta a fost primită în dispecerat de la un senzor. A fost doar o degajare de fum masivă”, a spus în august directorul Aeroportului Otopeni, Cosmin Peșteșan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: