O româncă, în vârstă de 30 de ani, căsătorită în Italia, în  Chieti, regiunea Abruzzo, este acuzată de soțul ei că  îl maltrata regulat pe copil. cuplului, în vârstă de patru ani.  „Îl lovea pe copil, îl obliga să mănânce în timpul nopții și îl umplea de medicamente. Era înspăimântat. Ca să mănânce, maică-sa îl ducea în cameră, încuia ușa cu cheia și îi dădea mâncare cu forța”, a spus tatăl micuțului, conform rotalianul.com. 

Italianul a mai dezvăluit că soția lui româncă îl bătea pe micuț când îi făcea baie și îl îndopa pe copil cu medicamente, în special cortizon, dar copilul s-a simțit rău și a trebuit să fie dus la spital.

Femeia l-a răpit pe copil – se află cu el în România. „La început, totul mergea bine, ne-am căsătorit din dragoste și ne înțelegeam de minune”, a mai povestit italianul. Acesta a mai spus că problemele au început după ce femeia a născut. A plecat cu copilul din 2017 în România A crezut că e vorba doar despre o depresie post-natală, dar lucrurile s-au înrăutățit de la o zi la alta. Ea îi spunea mereu bărbatului cât de mult o enervează socrii și că simțea că aceștia o controlează. „De câte ori plecam de acasă, nepoțelul meu începea să plângă și mă ruga să mă întorc repede”, a confirmat bunicul copilului.

Bărbatul a mai reclamat că femeia a fost violentă și cu el, și cu părinții lui. La un moment dat, ea ar fi atacat inclusiv o asistentă socială.  Pe 25 martie 2017, femeia a luat copilul și a plecat cu el în România, la o aniversare, dar nu s-a mai întors niciodată în Italia. „Când a ajuns în România, m-a sunat și mi-a spus că s-a săturat și că e gata totul”. În acel moment, bărbatul a reclamat autorităților italiene că soția româncă i-a răpit copilul, îl maltratează pe cel mic și a fost violentă. În cadrul procesului, un medic pediatru din Chieti a recunoscut că micuțul a fost internat, având unele probleme de creștere. 

Femeia a fost condamnată la patru ani de închisoare.

 

Te-ar putea interesa și: