Evenimentul Zilei > Sport > Abia a debutat în fotbalul mare, la 60 de ani, și s-a ales cu o sancțiune fără precedent. Și-a îngropat și propria echipă, și pe cea adversă
Abia a debutat în fotbalul mare, la 60 de ani, și s-a ales cu o sancțiune fără precedent. Și-a îngropat și propria echipă, și pe cea adversă

Abia a debutat în fotbalul mare, la 60 de ani, și s-a ales cu o sancțiune fără precedent. Și-a îngropat și propria echipă, și pe cea adversă

Bucurie de scurtă durată pentru fotbalistul care a debutat la vârsta de 60 de ani în fotbalul profesionist, pentru că reprezentanții CONCACAF l-au suspendat drastic.

Ronnie Brunswijk, patronul echipei Inter Moengotapoe, din Surinam, a plătit scump după ce și-a îndeplinit capriciul de-a debuta în fotbal la vârta de 60 de ani. El și-a făcut apariția pe teren la confruntarea de pe teren propriu cu CD Olympia (Honduras) din optimile Ligii CONCACAF, scor 0-6.

Fotbalistul care a debutat la vârsta de 60 de ani a fost suspendat de cei de la CONCACAF

Ronnie este vicepremierul statului Surinam și este căutat de Interpol, pentru că ar avea legături cu rețelele de trafic de droguri. Reprezentanții forului continental, CONCACAF, au decis să-l suspende pe controversatul personaj pentru o perioadă de trei ani. De asemenea, cele două cluburi au fost excluse din competiție.

„După evaluarea acţiunilor evidenţiate într-un videoclip care a circulat pe reţelele de socializare după meciul din Liga Concacaf dintre Inter Moengotapoe şi CD Olympia şi examinând declaraţiile scrise furnizate de ambele cluburi, Comisia de Disciplină a stabilit că au avut loc încălcări grave ale regulilor de integritate.

Ca urmare a acestor abateri, s-a decis ca lui Ronnie Brunswijk să i se interzică timp de trei ani participarea în orice calitate la competiţiile CONCACAF. De asemenea, ambele cluburi au fost descalificate şi excluse din ediţia actuală a competiţiei, cu efect imediat”, se precizează într-un comunicat al celor de la CONCACAF.

Este patronul echipei la care a jucat un meci

Cât timp a stat pe teren, surinamezul nu s-a remarcat cu mare, dar bătut un record. Și asta pentru că a devenit cel mai bătrân jucător care a evoluat vreodată în Concacaf League. După cum au scris ziariștii spanioli de la cotidianul „Marca”, Ronnie Brunswijk are mari probleme cu legea și este căutat de Interpol.

Fost luptător de gherilă, Brunswijk este proprietarul echipei Inter Moengotapoe și a ținut morțis să evolueze în confruntarea de marți seară. În același meci pe teren s-a aflat și unul dintre fiii patronului, Damian.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: