Evenimentul Zilei > Justitie > Abdullah Atas, turcul care a intrat intenţionat cu maşina într-un poliţist, ar putea fi condamnat definitiv astăzi
Abdullah Atas, turcul care a intrat intenţionat cu maşina într-un poliţist, ar putea fi condamnat definitiv astăzi

Abdullah Atas, turcul care a intrat intenţionat cu maşina într-un poliţist, ar putea fi condamnat definitiv astăzi

Curtea de Apel Bucureşti ar putea da, astăzi, o decizie definitivă în procesul în care omul de afaceri Abdullah Atas a fost judecat după ce beat fiind a intrat intenţionat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, acesta murind la spital. În primă instanţă, Abdullah Ataş a primit o pedeapsă cu închisoarea de 23 de ani şi 6 luni, iar în faţa instanţei de apel procurorii au cerut detenţie pe viaţă.

În data de 20 iulie, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat la 23 de ani şi 6 luni închisoare pe Abdullah Atas, pentru omor calificat, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, omul de afaceri fiind acuzat că a intrat intenţionat, în 2015, cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, iar acesta a decedat, după trei săptămâni în care a fost în comă.

Totodată, afaceristul trebuie să plătească despăgubiri de 400.000 de euro rudelor poliţistului şi peste 88.000 lei Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu titlu de daune materiale.

Conform anchetatorilor, accidentul în urma căruia poliţistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august 2015, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat şi l-a lovit.

Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

„Cu victima pe capotă şi circulând cu viteză excesivă, inculpatul a parcurs distanţa de aproximativ 350 m după care a efectuat viraje succesive stânga- dreapta în urma cărora victima a fost proiectată pe spaţiul carosabil şi a suferit leziuni traumatice care au dus la moartea acesteia, la data de 21 august 2015. După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 kilometri, iar la intersecţia şoseaua Pipera- şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil”, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii au stabilit că omul de afaceri turc consumase băuturi alcoolice într-un club din Capitală şi avea, la momentul producerii accidentului rutier, o alcoolemie 1,95- 2.00 la mie.

Pe 21 august 2015, poliţistul Gheorghe Ionescu a murit la spital, după aproximativ trei săptămâni de la accident.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: