ABC-ul escaladei, tabară specială în Bucegi

La tabăra de escaladă şi echitaţie “Floare de Colţ”, amplasată în apropierea cabanei Padina din Valea Ialomiţei, 38 de micuţi din toată ţara iau lecţii de alpinism cu instructori specializaţi.

Copiii, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani sunt încântaţi de program mai ales că unii dintre ei  vin într-o astfel de tabară  pentru prima oara.

La tabara “Floare de Colţ” organizată în acest an în Valea Ialomiţei, la Padina, copiii sunt initiaţi în tainele alpinismului, învaţă să se orienteze pe munte, să folosească tiroliana (trecerea pe coardă pe deasupra apei, sau aprăpăstiilor), iar drept “bonus” au parte de plimbări cu ATV-urile şi echitaţie.

Costul unei săptămâni de tabără este de 1100 de lei, în acest tarif fiind incluse transportul cu microbuze, cazarea, trei mese pe zi, suplimente nutritive, drumeţii în imprejurimi, lecţii susţinute de profesori de escaladă şi de echitaţie, asistenţă salvamont, dar şi patru ore de curs cu instructori specializeţi.

“Cel mai mult în tabără aici la munte mi-a plăcut să mă caţăr,să mă dau cu ATV-ul dar mai ales cu tiroliana. Acolo am avut cele mai mari emoţii dar şI satisfacţii.”, se destăinuie Bogdan Ciurea, un puşti de nouă ani din Bucureşti.

În timpul liber, copiii mai au în program vizitarea unor obiective turistice din Bucegi cum ar fi cascada Doamnelor şi Cheile Tătarului.

Participanţi record

Instructorii spun că, la terminarea stagiului de pregătire de o săptămână, copiii vor deprinde  bazele căţărării pe stâncă la liber dar şi asiguraţi în coardă.

Numărul de participantţi din acest an este un record după ce sute de tineri au solicitat să vină în tabără.

”Acum patru ani când am început această tabără thematică erau puţini copii iar acum sunt 38, este o tabără foarte cautată. Suntem la a patra ediţie, facem două de vară şi două de iarnă. Copii învaţă lucru utile mai ales celor căroar le place muntele. Rapelul, tiroliana, cursuri de căţărare şI supravieţuire dar şi chiar de echitaţie. În taberele de iarnă copii deprind tainele schiului.”, ne spune Victor Ciortea – instructor.

Din cauza cererii foarte mari de copii,organizatorii au decis ca de luni să înceapă ediţia a doua a cursului de vară.

Absolvenţii din această săptămână spun că au depăşit cu bine neplăcerile cauzate de căţărarea pe stâncă, iar escalada pentru ei nu mai este o necunoscută, iar în sezonul rece au promis că vor veni şi la ediţia de iarnă a taberei ,,Floare de Colţ."