Un interlop periculos din Capitală a primit o lovitură dură din partea autorităților, scrie Antena3.

După ce acesta s-a filmat amenințându-i pe polițiști că „dacă îi prinde îi rupe cu bătaia”, autoritățile s-au autosesizat, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore sub acuzația de „ultraj”.

Tot scandalul a început acum câteva zile, după ce inculpatul a postat un mesaj video tendențios pe platforma de socializare, cu privire la intervenția polițiștilor din cartierul Rahova.

Bărbatul a spus în live-ul de pe Facebook că este disponibil să se bată „parte în parte” cu polițiștii, iar dacă îi va prinde în civil pe stradă „sparge ficații în ei”.

„La data de 20.04.2020, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 24 Poliție , urmare a unor video clipuri apărute in spațiul public prin care o persoana de sex bărbătesc amenință cu acte de violenta polițiștii din cadrul Secției 24 de Poliție, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Având în vedere competență materială, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a preluat cercetările, ulterior acestea fiind extinse și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigarea publică și incitare la ură sau discriminare.

Astăzi, în baza mandatului de aducere emis de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucuresti, polițiștii delegați în cauză, l-au depistat pe suspect, care a fost condus la audieri la sediul Secției 24 Poliție.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, după audierea acestuia, a dispus continuarea cercetărilor cu cel în cauză sub măsura preventivă a reținerii, urmând a fi prezentat Judecatorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucuresti cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 și Secția 24 Poliție”, se arată într-un comunicat al Poliției.