Evenimentul Zilei > Actualitate > A VRUT SĂ DEA LOVITURA şi putea exploda în orice moment. BOMBA ZILEI vine din vestul ţării
A VRUT SĂ DEA LOVITURA şi putea exploda în orice moment. BOMBA ZILEI vine din vestul ţării

A VRUT SĂ DEA LOVITURA şi putea exploda în orice moment. BOMBA ZILEI vine din vestul ţării

Un arădean a crezut că se procopsește, după ce a dus la fier vechi mai multe obiecte pe care le-a găsit. Nu s-a gândit nicio secundă că își riscă viața, dar și pe cea a semenilor. Norocul lui a fost că oamenii cu care a interacționat au judecat corect și au sunat de urgență la 112.

Un arădean inconștient a vândut la fier vechi o bombă. Pe lângă bomba de 50 de kilograme, a mai fost găsit și un proiectil exploziv de calibrul 152 mm. Muniția provine din cel de-al doilea Război Mondial.

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Arad a fost solicitat, vineri, de reprezentanții unei companii care colectează fier vechi să intervină pentru a ridica muniția și pentru a o depozita în condiții proprii, până la neutralizare.

“Miercuri, 22 februarie, în jurul orei 12,30, echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad, condusă de locotenent Adelin Avramescu, s-a deplasat în zona fostului CAP Bujac, pentru a ridica două elemente de muniție rămase neexplodate din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniția a fost găsită la un centru de colectare a fierului vechi. La fața locului pirotehniștii au găsit o bombă de aviație exploziv brizantă de 50 kg și un proiectil exploziv, calibrul 152 mm. Muniția a fost ridicată, transportată și distrusă în poligonul de la Fântânele”, au declarat reprezentanții ISU Arad.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: