Mike „Ironman” Tyson a ajuns la 53 de ani,  iar recent a lansat unele dintre cele mai controversate dezvăluiri despre aventurile sale. „În Las Vegas aveam acces VIP în toate cluburile de noapte. Aveam o prostituată care era iubita mea. Când eram tânăr eram un animal cu bani. Ofeream bani tuturor.

Petreceam toți și făceam sex cu mamele, surorile și verișoarele lor. Orgii… În plus, am cumpărat multe mașini pentru fete.

Eram nebun. Eram foarte bolnav și nu știam asta. Acum încerc să fiu umil, să nu mai fiu persoana din trecut”, a declarat Mike Tyson în podcastul Hotboxin.

Mike Tyson a fost cel mai tânăr campion mondial, iar cariera lui a început în 1985. Pentru stilul particular de luptă, pentru forţa pumnilor săi, dar şi pentru spectacolul oferit în ring, a fost considerat unul dintre cei mai buni pugiliști din istorie.

Retras din activitate în 2005, Tyson fost campion mondial la categoria grea la 20 de ani, fiind în cel mai tânăr din istorie. Unul dintre cele mai negre momente ale carierei s-a consumat în 1992, când a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol, fiind eliberat pentru bună purtare după 3 ani.

Ironman a stabilit un record greu de egalat: a câștigat primele 19 meciuri prin KO, 12 dintre ele în prima rundă. În 1986 câștiga prima centură, WBC, și în 1987 a adăuga centurile WBA și IBF, fiind primul și singurul pugilist cu toate centurile la categoria grea.

Când era în prim-planul boxului, a captat prim-planul pentru prietenia pe care o avea cu miliardarul şi actualul preşedinte al SUA, Donald Trump. Iată ce nota The Sun despre relaţia celor doi: „Donald Trump și Mike Tyson au avut o relație bizară „tată-fiu”, care s-a pierdut în haos când boxerul aproape s-a sinucis după ce a devenit convins că președintele avea o relaţie ​​cu soția sa.

Perechea neobişnuită a format o legătură strânsă la hotelul Trump Plaza al lui Donald de la Atlantic City, New Jersey, în 1988, unde Tyson și-a apărat titlul mondial împotriva fostului campionului neînvins de atunci, Michael Spinks.

După ce a câștigat lupta în 91 de secunde, Tyson descotorosit de managerul şi antrenorul Bill Cayton și l-a angajat pe Trump drept „strategul său principal”.

Trump a discutat public despre noul său amic, spunând reporterilor că Mike ştie să folosească „frica și ultrajul ca armă psihologică.”