Evenimentul Zilei > Politica > A plecat din Guvern în ziua citirii moțiunii de cenzură. Demisia a fost depusă cu puțin timp în urmă
A plecat din Guvern în ziua citirii moțiunii de cenzură. Demisia a fost depusă cu puțin timp în urmă

A plecat din Guvern în ziua citirii moțiunii de cenzură. Demisia a fost depusă cu puțin timp în urmă

Consilierul de stat al lui Florin Cîțu pe probleme de infrastructură și-a dat demisia, după ce directorul general Mariana Ioniţă a fost revocată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Consilierul de stat Cristian Ovidiu Cătălin Pistol, pe probleme de infrastructură, din cadrul Cancelariei lui Florin Cîțu și-a dat demisia. Decizia a fost semnată de premier și publicată miercuri în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cristian-Ovidiu-Cătălin Pistol se eliberează, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului”, se arată în decizie.

Consilierul lui Florin Cîțu și-a dat demisia

Cristian Ovidiu Cătălin Pistol (44 ani) a preluat funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Florin Cîțu pe data de 18 august. Fostul consilier deține o diplomă de inginer la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, o diplomă de Master în Drept intern şi internaţional al mediului la Universitatea Ecologică din Bucureşti, precum şi o diplomă de Executive Master of Business Administration de la Tiffin University din Ohio, Statele Unite, potrivit CV-ului postat pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), notează Capital.

Cristian Pistol a activat anterior ocupării funcției de consilier al premierului în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii CNI, a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe ANL, la Primăria oraşului Predeal, Consiliul Judeţean Ilfov, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti – Ilfov, S.C. Apă Canal Ilfov S.A., director de cabinet şi consilier personal în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, precum şi ca administrator la Tarom şi, cel mai recent, ca director implementare proiecte în cadrul CNAIR.

Ce funcție urmează să ocupe Cristian Pistol

Cristian Pistol urmează să ocupe funcția de director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după ce Mariana Ioniţă a fost revocată de la conducerea instituției. Consiliul de Administrație din cadrul CNAIR a decis schimbarea directorului general Mariana Ioniță cu un consilier de stat.

Debarcarea lui Ioniță de la CNAIR a venit la scurt timp după ce Consiliul de Administrație al Companiei a fost schimbat complet, la doar câteva zile după ce ministrul Cătălin Drulă și-a dat demisia. La șefia CA-ului CNAIR atunci a fost numit tocmai Cristian Pistol, fost director de Implementare Proiecte.

Mariana Ioniță a fost numită în fruntea CNAIR la începutul anului 2020.