Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în PSD! A murit unul dintre „greii” din „Republica Mazăre”
Doliu în PSD! A murit unul dintre „greii” din „Republica Mazăre”

Doliu în PSD! A murit unul dintre „greii” din „Republica Mazăre”

Gheorghe Martin, fondatorul „Afacerii „Polaris” – o firmă de salubrizare care are și acum monopol în Constanța – a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 72 de ani

„Polaris M. Holding” este firma de la care a pornit și ancheta penală a DNA care a dus la condamnarea și încarcerarea lui Radu Mazăre. Pe scurt, Gheorghe Martin a fondat, împreună cu fratele său mai mic, Dumitru Martin, societatea comercială Polaris. În 1998, această firmă a căpătat o notorietate națională, prin plasarea în centrul unui scandal uriaș: Primăria Constanța i-a încredințat, prin „externalizare”, salubrizarea orașului de pe litoral.

Prin contractele nr. 27.125 și 27.126 din 16 iunie 1998, SC Polaris Shipping & Trading Agency SRL primea în concesiune serviciile de „colectare și transport deșeuri menajere, de la populație și agenți economici” și „salubrizare domeniu public, în municipiul Constanța”.

Valoarea primului contract era de 21.540.756.000 de lei pe an, iar a celui de-al doilea – de 10.460.890.570 de lei pe an. În total, cele două contracte ajungeau la 2,7 milioane de dolari pe an. Primăria municipiului Constanța îi garanta societății Polaris exclusivitatea în colectarea deșeurilor din orașul de la malul mării, pe toată perioada derulării contractelor.

În 2008, Radu Mazăre a prelungit contractul dintre Primăria Constanța și firma Polaris, acum numită Polaris M Holding, pentru nu mai puțin de 25 de ani! Prețul acestei prestații a fost stabilit, prin contractul nr. 70717 din 09.05.2000, la 340 de milioane de euro!

Tocmai acea imensă sumă din contract este ceea ce a atras atenția procurorilor de la DNA. Magistrații au deschis un dosar penal pe numele primarului PSD-ist Radu Mazăre, dar și pe cel al unui deputat PSD de Constanța (2008-2016): Eduard Martin. Nimeni altul decâ fiul lui Gheorghe Martin. Mazăre e, deja, la pușcărie.

Acuzațiile aduse de procurori: luare de mită și dare de mită, dar și semnarea ilegală, pe 25 de ani, a contractului între Primăria Constanța și Polaris M Holding SA.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: