Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit ucis de Covid-19 şi văduva a lăsat un blestem greu pentru ignoranţi şi politicieni
A murit ucis de Covid-19 şi văduva a lăsat un blestem greu pentru ignoranţi şi politicieni

A murit ucis de Covid-19 şi văduva a lăsat un blestem greu pentru ignoranţi şi politicieni

Necrologul unui bărbat decedat din cauza Covid-19 conţine un blestem pentru cei care nu poartă mască, dar şi pentru preşedintele SUA, Donald Trump.

Un american de 79 ani din Texas a murit din cauza noului coronavirus chinezesc, iar rudele sale consideră că decesul ar fi putut fi evitat dacă exista responsabilitate.

Responsabilitate din partea celor care ignoră şi nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului, dar şi a clasei politice, care n-a reacţionat la timp.

„Karma să vă găsească pe toți. Aşa să fie!”, se arată în necrologul lui David W. Nagy, care a fost distribuit masiv pe rețelele de socializare.

Ziarul Jefferson Jimplecute l-a publicat la 30 iulie şi între timp a ajuns să facă ocolul lumii, nu doar al Statelor Unite ale Americii.

„Dave a făcut tot ceea ce trebuia să facă, dar tu nu ai făcut-o. Să-ţi fie rușine. Karma vă poate găsi pe toți! Aşa să fie!”, se arată în textul devenit viral.

Pentru moartea bărbatului în vârstă de 79 de ani sunt acuzaţi inclusiv președintele Trump și guvernatorului statului Texas, Greg Abbott.

„Membrii familiei cred că moartea lui David a fost inutilă. Pentru moartea lui și celorlalți oameni nevinovați, aceștia aruncă vina asupra lui Trump, Abbott și a tuturor celorlalți politicieni care nu au luat în serios această pandemie și au fost mai preocupați de popularitatea și voturile lor decât de viața cetăţenilor”, arată sursa citată.

Necrologul redactat de Stacey, soţia celui decedat, continuă: „Mulți oameni ignoranți, egocentrici și egoişti care au refuzat să urmeze sfaturile profesioniștilor, considerând că «dreptul» lor de a nu purta o mască era mai important decât uciderea oamenilor nevinovați.

Nu vreau ca moartea lui să dispară pur şi simplu.” Mai departe, văduva a declarat că a fost bucuroasă să afle că mesajul ei a devenit viral în toată lumea.

„Mă enervează atât de tare că oamenii nu iau acest lucru în serios”, a spus ea, referindu-se la virusulul care a ucis cel puțin 155.000 de americani.

„Oamenii care mor sunt în special cei mai în vârstă – dar mor şi mulți tineri –, dar este aproape ca și cum ar spune: «Cui îi pasă de persoanele în vârstă?»

Eram cu soțul meu de 20 de ani și dintr-o dată a plecat. Oamenii cred că ar trebui să ştie cum se simt ceilalţi din cauza asta.”

Stacey Nagy a mai spus că nu vede pandemia ca pe o problemă politică: „Este viața și moartea.”

sursa: newyorkpost.com