Evenimentul Zilei > Monden > A murit Sophie, cântăreaţa care a colaborat cu Madonna şi Lady Gaga
A murit Sophie, cântăreaţa care a colaborat cu Madonna şi Lady Gaga

A murit Sophie, cântăreaţa care a colaborat cu Madonna şi Lady Gaga

Cântăreaţa SOPHIE, celebră pentru susţinerea persoanelor transgen şi pentru colaborările cu Madonna şi Lady Gaga, a murit sâmbătă la 34 de ani.

A murit SOPHIE, cântăreaţa care a colaborat cu Madonna şi Lady Gaga. DJ şi producătoare muzicală, SOPHIE a murit în această dimineaţă, la casa ei din Atena. Un accident stupid ar fi cauza decesului artistei, conform reprezentanţilor săi. Ea s-ar fi căţărat pe o stâncă pentru a admira luna plină, n-a fost atentă, a alunecat şi a căzut.

În comunicatul de presă, cei care se ocupai de imaginea ei au cerut fanilor şi presei respectarea intimităţii familiei. SOPHIE a fost o activistă energică care a susţinut cauza persoanelor transgen.

A murit SOPHIE, cântăreaţa care a colaborat cu Madonna şi Lady Gaga

„SOPHIE este o pionieră a noului sound, una dintre artistele cele mai influente din utimul deceniu. Nu doar pentru producţiile sale ingenioase şi creativitatea sa, ci şi prin vizibilitatea pe care a obţinut-o. Un simbol al eliberării”, se arată în comunicatul de presă citat de Agerpres.

Artista a fost născută şi educată la Glasgow, în Scoţia. Cu toate că a realizat colaborări de succes cu artişti reputaţi, Sophie Xeon nu a captat prim-planul.

Ea şi Madonna au scos hitul Bitch I’m Madonna

Ea a preferat să fie o prezenţă discretă deşi a lucrat cu Madonna, alături de care a compus în 2015 single-ul „Bitch I’m Madonna”. Totodată, ea a colaborat cu Lady Gaga, Diplo, Charli XCX sau Vince Staples.

În 2018, SOPHIE lansa albumul de debut marcat de identitatea transgen. Cu „Oil of Every Pearl’s Un-Inside” a obţinut o nominalizare la premiile Grammy la categoria Cel mai bun album dance/electronic.

Albumul „Oil of Every Pearl’s Un-Inside” a fost bine receptat şi de public, dar şi de criticii muzicali.

SOPHIE s-a remarcat pentru interpretarea sintetizată și „hiperkinetică” a muzicii pop. Ea şi-a câştigat locul în istoria genului cu melodii precum „Bipp” și „Lemonade”

Muzica a sedus-o de o vârstă fragedă

„Începând de la o vârstă fragedă, tatăl ei asculta casete de muzică electronică în mașină și o ducea la concerte rave. Ea s-a îndrăgostit rapid de muzică. Într-un interviu publicat de Lenny Letter, ea a descris copilăria ei: «Mi-am petrecut tot timpul ascultând casetele alea.

Le-aș fura din mașină.» După ce a primit o orgă electronică cadou de ziua ei, a început apoi să-și creeze propria muzică.

La vârsta de aproximativ 9 sau 10 ani, ea le-a mărturisit părinților că vrea să renunțe la școală pentru a deveni producător de muzică electronică. Nu au lăsat-o să facă asta, iar ea și-a continuat școala.

Sophie a continuat să creeze muzică pe tot parcursul adolescenței, chiar anunțând în mod regulat: «Mă voi închide în camera mea până când voi face un album.» Când Sophie era încă un copil, a început să fie DJ la nunți și zile de naștere. Sora ei vitregă a rugat-o pe Sophie să-i fie DJ la nuntă. Sophie a recunoscut că sora ei vitregă «nu știa ce fac eu în camera mea singură» și presupusese că este DJ”, se arată pe wikipedia.org.