Evenimentul Zilei > Social > A murit jurnalista Maria-Denise Theodoru. Anunțul trist a fost făcut chiar de Casa Regală
A murit jurnalista Maria-Denise Theodoru. Anunțul trist a fost făcut chiar de Casa Regală

A murit jurnalista Maria-Denise Theodoru. Anunțul trist a fost făcut chiar de Casa Regală

A încetat din viață jurnalista Maria-Denise Theodoru, iar vestea a fost dată chiar de Casa Regală a României.

Doliu în lumea presei din România, după decesul jurnalistei Maria-Denise Theodoru. Trista veste a fost dată de Familia Regală a României, în cadrul unui mesaj ce a fost publicat în mediul on-line.

Mesaj public transmis de Casa Regală a României, după decesul jurnalistei Maria-Denise Theodoru

„Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au aflat cu tristețe vestea trecerii la Domnul a jurnalistei și profesoarei Maria-Denise Theodoru.

De două decenii încoace, Denise a fost o colaboratoare constantă și devotată a Casei Majestății Sale. Ea a contribuit cu creativitate și profesionalism la îndeplinirea multor acțiuni publice ale Familiei Regale, fie în domeniul radio-ului, fie în cel al cinematografiei sau al proiectelor socio-culturale.

„Și-a legat numele de Înalte Patronaje regale”

Ea a fost, an de an, alături de eforturile Familiei Regale, cu discreție, cu generozitate și cu profundă înțelegere. De-a lungul anilor, Denise și-a legat numele de Înalte Patronaje regale, de vizite regale în comunități, de concursuri internaționale, de volume legate de Coroană și de istoria modernă și contemporană a României. Recent, ea a fost scenarista și însuflețita promotoare a filmului artistic Maria, Regina României.

Un fidel susținător al principiilor și valorilor Coroanei Române, Maria-Denise Theodoru a primit Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, în anul 2010.

Majestatea Sa Margareta transmite, în numele Familiei Regale, condoleanțe și profundă compasiune familiei îndoliate! Dumnezeu să o odihnească în pace”, a fost anunțul postat pe pagina de Instagram a Casei Regale a României.

Co-scenaristă la un film despre regina Maria

Maria-Denise Theodoru a fost co-scenaristă, alături de Brigitte Drodtlof, la filmul „Maria, Regina Romaniei”, scenariu care a fost adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, împreună cu regizorul Alexis Sweet Cahill.

Producția Abis Studio prezintă rolul decisiv pe care Regina Maria l-a avut în salvarea granițelor României, în anul 1919, la Conferința de Pace de la Paris. Filmările au avut loc în România și în Franța și au arătat locuri autentice, precum Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: