Jonathan Bush (ultimul din dreapta fotografiei), fratele mai mic al regretatului președinte George H.W. Bush și unchiul fostului președinte George W. Bush, a murit. Avea 89 de ani. Jonathan Bush a murit miercuri la casa sa din Jupiter, Florida, potrivit unui purtător de cuvânt al Fundației George & Barbara Bush din Texas. Ar fi împlinit joi 90 de ani.

J. Bush, „un om frumos și un suflet nobil”

Într-o postare pe Twitter, fundația a spus că este „a fost un om frumos și un suflet nobil”, adăugând că este „a fost om grozav, capabil oricând cântec și dans – fără îndoială cel mai bun dansator dintre fraților săi”. J. Bush, care lucra în domeniul finanțelor, a fost ultimul supraviețuitor dintre cei cinci frați ai familiei.

George H.W. Bush a murit în 2018 la casa sa din Houston. Sora lor, Nancy Bush Ellis, a murit în ianuarie. Fratele William Henry Trotter Bush, cunoscut sub numele de „Bucky”, a murit în 2018, iar fratele Prescott S. Bush Jr. a murit în 2010. Tatăl lor a fost Prescott Sheldon Bush, un senator american din Connecticut din 1952 până în 1963.

Jonathan Bush a ajutat la strângerea de fonduri pentru campania prezidențială a nepotului său și s-a numărat printre membrii familiei pe care fratele său i-a trimis să-l reprezinte în calitate oficială în locul unor ceremonii din întreaga lume.

Cine a fost Jonathan Bush

Jonathan Busha fost tatăl lui Billy Bush, care a fost concediat de NBC din cauza unei emisiuni „Access Hollywood” cu Donald Trump și găzduiește acum emisiunea de știri despre cultura pop „Extra”. Într-o postare pe Instagram l-a numit tatăl său „cel mai mare om pe care îl voi cunoaște vreodată”.

„Aniversare fericită pentru al 90-lea an de viață, tată și îți mulțumesc pentru această viață grozavă și fiind cel mai bun tată vreodată”, a continuat Billy. „Tot ce merită să știu că am primit de la tine și mama. Te-am urmărit părăsind acest pământ și știu exact unde te afli acum. Mă face fericit. Mă simt binecuvântat. Legenda nu se va estompa niciodată”.

George & Barbara Bush Foundation, de asemenea, l-a comemorat pe Jonathan într-o declarație joi: „Rugăciunile și dragostea noastră sunt alături de familia Bush, deoarece ne amintim de un soț minunat, tată, bunic și frate, un gentleman și un suflet nobil”.