Evenimentul Zilei > Social > A  murit încă un medic cu o reputaţie deosebită 
A  murit încă un medic cu o reputaţie deosebită 

A  murit încă un medic cu o reputaţie deosebită 

Medicul Elena Rață a murit după 40 de ani de activitate. Anunţul a fost făcut de familia sa.
O veste tristă a sosit în comunitatea din Bârlad. Este vorba despre decesul Elenei Rață, reputat medic de familie bârlădean, care a vegheat la sănătatea a mii de pacienți în cei peste 40 de ani de activitate.
Familia anunță cu durere decesul medicului Elena Rață. A fost o soție, o mamă și o bunică iubitoare, cu un suflet deosebit, care și-a iubit familia cu toată puterea. În ultimii ani, după pensionare, a trăit la Suceava, la fiica ei, unde va fi și înmormântată luni, 12 octombrie. Regrete eterne pentru unul dintre cei mai deosebiți medici din familie din Bârlad, informează vremeanoua.

Şi în Craiova a murit recent un medic de familie, dar de data aceasta cauza a fost infectarea cu COVID-19.

Dr. Cristiana Pîrșoi, medic de familie în Craiova, a decedat din cauza COVID-19. Cristiana Pîrșoi este primul medic din județul Dolj care a pierdut lupta cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Livia Davidescu, medic oftalmolog la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Recent, fiica Cristianei Pîrșoi a lansat un apel către cei care s-au vindecat de COVID-19, pentru a dona plasmă convalescentă pentru medicul de familie.

„Vă rog din suflet, daca ați avut sau cunoașteți pe cineva care a fost depistat pozitiv COVID și vindecat cu cel putin 14 zile în urmă (fapt justificat prin rezultat negativ al testului PCR și bilet de externare) cu grupa de sânge A2 sau 01, vă rog mergeți să donați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova”, scria fiica medicului Cristiana Pîrșoi, în apelul său, în încercarea de a-și salva mama.

Un alt medic de familie din Brăila a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Medicul avea 62 de ani și a încetat din viață la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti, după ce s-a infectat cu Covid-19. Aurelia Galiti suferea de diabet zahar și era internată în spital de aproximativ 7 zile, fiind inclusiv transportată cu elicopterul la București.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.