Evenimentul Zilei > International > A murit cel mai înalt om din SUA. De ce a ajuns în Cartea Recordurilor la doar 27 de ani
A murit cel mai înalt om din SUA. De ce a ajuns în Cartea Recordurilor la doar 27 de ani

A murit cel mai înalt om din SUA. De ce a ajuns în Cartea Recordurilor la doar 27 de ani

Organismul americanului Igor Vovkovinskiy (38 de ani) secreta excesiv hormoni de creştere. De origine ucraineană, acesta a uimit încă de mic prin dimensiunile sale gigantești.

Cel mai înalt bărbat din Statele Unite, care măsura nu mai puțin de 2,35 metri, a murit pe 20 august, la vârsta de 38 de ani, în statul Minnesota. Cauza a fost o boală de inimă, conform unui anunţ postat pe Facebook de mama acestuia, informează marţi Agerpres citând AFP.

American de origine ucraineană, Igor Vovkovinskiy a trăit o viaţă marcată de boli, în special ca urmare a faptului că o tumoare a declanşat în organismul său o secreţie excesivă de hormoni de creştere. Din acest motiv, familia sa s-a stabilit, încă din perioada copilăriei lui Igor, la Rochester, un oraş din nordul Statelor Unite cunoscut pentru centrul său de sănătate.

Deja foarte mare pentru vârsta sa, „micul” Igor a continuat să tot crească, în pofida tratamentului specializat. A ajuns la o înălţime record pentru Statele Unite, care a fost consemnată de Guinness book pe când avea 27 de ani.

Gigantul a fost remarcat de Obama

În cadrul ediţiei din 2013 a concursului Eurovision, Igor Vovkovinskiy a purtat-o în braţe pe scenă pe Zlata Ognevici, cântăreaţa care a reprezentat ţara sa origine, Ucraina.

Anterior, Igor a mai cunoscut un moment de celebritate în 2009, fiind remarcat de Barack Obama în timpul unui miting politic. Gigantul, care purta un tricou pe care scria „Cel mai mare susţinător din lume al lui Obama” şi care domina mulţimea, a dat mâna cu Barack Obama.

Conform Guinness Book, cel mai înalt om din lume este în prezent Sultan Kösen (2,51 metri) din Turcia.

Sursa foto: Facebook Igor Vovkovinskiy

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: