Evenimentul Zilei > Sport > Tragedie în lumea sportului. A murit copilul care a impresionat întregul glob. FOTO
Tragedie în lumea sportului. A murit copilul care a impresionat întregul glob. FOTO

Tragedie în lumea sportului. A murit copilul care a impresionat întregul glob. FOTO

Dzhambulat Khatokhov a fost numit „cel mai greu copil din lume” de Guinness World Records în 2003.
Dzhambulat Khatokhov avea doar 21 de ani când a murit. În ultima filmare realizată în iulie 2019 tânărul coborase de la 194 de kilograme la 172,5 după trei luni de antrenament.

Un luptător rus de sumo care a fost numit cândva cel mai greu băiat din lume a murit la vârsta de 21 de ani. Greutatea lui Khatokhov a continuat să crească de-a lungul anilor, atingând 180 de kilograme când avea doar 13 ani.

Betal Gubzhev, care conduce organizația sumo din regiunea sudică Kabardino-Balkaria din Rusia, a anunțat decesul lui Khatokhov marți într-o postare pe Instagram . El nu a spus nimic despre cauza decesului, deși presa rusă a raportat că tânărul Khatokhov a avut înainte probleme renale.

Luptătorul rus de sumo Dzhambulat Khatokhov, care în 2003 a intrat în Guinness World Records ca fiind cel mai greu copil din lume, a murit. Foto: TMZ

 „Cel mai greu copil din lume” a murit la 21 de ani

La vârsta de doi ani, Dzhambulat Khatokhov cântărea deja 34 de kilograme, ani. Iar la 13 ani greutatea sportivului rus ajunsese la 180 de kilograme. Practica sumo şi wrestling şi devenise arbitru de sumo.

Deși un medic a încercat să-i explice mamei sale, Nelya,  despre problemele de sănătate legate de greutatea crescândă a lui Khatokhov, ea a refuzat să creadă aşa ceva şi a spus: „Copilul meu nu este bolnav, este doar unic”. „Dacă alții gândesc altfel, asta depinde de ei”, a concluzionat mama sa.

Dzhambulat Khatokhov once dubbed the world’s heaviest child died aged 21 in Nalchik is pictured aged 9 with fellow wrestlers

Medicul, Ian Campbell, a fost deschis cu Nelya cu privire la riscurile de a nu gestiona greutatea lui Khatokhov: Greutatea sa creşte riscul de diabet, cancer și boli de inimă, a spus Campbell, care și-a exprimat îngrijorarea că Nelya nu dorea ca fiul ei să piardă în greutate.

„Ca urmare a faptului că este atât de greu şi atât de tânăr, speranța sa de viață este, probabil, redusă foarte mult”, a declarat medicul la acea vreme.

Dzhambulat Khatokhov împreună cu mama Nelya

sumo-moarte-09

 

Campbell a încercat să descopere misterul din spatele greutăţii lui Khatokhov și a luat în considerare dacă are o afecțiune genetică sau dacă i se administrează steroizi anabolizanți. Nelya a negat faptul că iar fi dat copilului său hormonul de creștere.

Ultima postare pe Instagram a fostului sportiv datează din februarie 2020, când a arbitrat la un concurs de sumo pentru copii, scrie people.