Evenimentul Zilei > Monden > A murit cel mai bun prieten al Reginei Elisabeta a II-a. Cine a fost Sir Timothy Colman, omul care i-a stat alături suveranei toată viața
A murit cel mai bun prieten al Reginei Elisabeta a II-a. Cine a fost Sir Timothy Colman, omul care i-a stat alături suveranei toată viața

A murit cel mai bun prieten al Reginei Elisabeta a II-a. Cine a fost Sir Timothy Colman, omul care i-a stat alături suveranei toată viața

Unul dintre cei mai apropiați prieteni ai Reginei Elisabeta s-a stins din viață la venerabila vârstă de 91 de ani.

Sir Timothy Colman, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai Reginei Elisabeta II a Marii Britanii, a murit la venerabila vârstă de 91 de ani. Considerat un erou al Marinei Regale, om de afaceri din faimoasa dinastie a muștarului britanic, Sir Timothy Colman s-a stins din viață în locuința sa din Norfolk. În ultimele clipe ale vieți, înainte de deces, el a fost înconjurat de familia sa.

Regina îl plânge pe unul dintre cei mai apropiați prieteni ai săi, Sir Timothy Colman. Descendent al familiei Colman din Norfolk, care a dezvoltat afaceri importante în domeniul condimentelor, acesta era un oaspete frecvent la Sandringham. Cu atât mai mult cu cât soția sa, Mary era verișoară a Majestății Sale.

Căsătorit cu verișoara Reginei Elisabeta

Mary, care a murit în ianuarie, era fiica cea mare a lui Michael Bowes-Lyon – fratele Reginei-Mamă, iar mare parte din copilărie și-a petecut-o împreună cu actuala regină. În 1951, Sir Timothy Colman s-a căsătorit cu Mary, care era fiica cea mare a lui Michael Bowes-Lyon – fratele Reginei-Mamă.

Mulți ani mai târziu, Mary își amintea cum unchiul ei, regale George al VI-lea, se referea la verișoarele ei, Lilibet și Margaret, ca fiind „mândria” și, respectiv, „bucuria” lui.

Despre Sir Timothy Colman

Sir Timothy Colman provenea a fost fiul lui Lettice Elizabeth Evelyn Adeane și al lui Geoffrey Colman. El a fost educat la Heatherdown Preparatory School din Berkshire, iar la vârsta de 13 ani s-a înscris la Royal Naval College, Dartmouth, alăturându-se Marinei Regale.

După absolvirea școlii militare, Sir Timothy Colman a servit ca sublocotenent pe navele HMS Frobisher și Indefatigable. A părăsit Marina în anul 1953, având gradul de locotenent și s-a dedicate afacerilor familiei. A fost numit Cavaler al Ordinului Jartierei în 1996.

Colman a fost un navigator foarte dibace și a revendicat recordul pentru cel mai rapid iaht din lume, cu Crossbow. A deținut acest record timp de șase ani, până când a fost bătut de velierul lui Pascal Maka din Franța.

Sir Timothy Colman a avut roluri importante în înființarea Universității din East Anglia, crearea Whitlingham Broad și a Centrului Sainsbury pentru Arte Vizuale.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: