Evenimentul Zilei > Actualitate > A mai MURIT un copil suspect de RUJEOLĂ. Ce spun medicii
A mai MURIT un copil suspect de RUJEOLĂ. Ce spun medicii

A mai MURIT un copil suspect de RUJEOLĂ. Ce spun medicii

Un bebeluş de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara. Purtătorul de cuvânt unității medicale susține că băieţelul de opt luni nu a fost vaccinat împotriva rujeolei.

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a declarat, marţi, că băieţelul a fost internat în unitatea medicală în urmă cu trei săptămâni, cu insuficiență respiratorie și  bronhopneumonie, și că a necesitat intubare în aceasă perioadă. Decesul a survenit în seara zilei de ieri.

“Este un băieţel de opt luni care a murit luni seara. Era internat la noi cu suspiciune de rujeolă, iar serologia a fost echivocă. Nu s-a putut confirma ca fiind rujeolă, dar nici nu s-a putut infirma. Miercuri se va face necropsia şi analizele vor fi trimise la Bucureşti pentru a determina dacă sunt viruşi în plămâni și a avea un diagnostic de confirmare”, a spus medicul Virgil Musta.

În 2016, în Timiș, au fost înregistrate 364 de cazuri de rujeolă, din care 124 în luna decembrie. Până în prezent, în luna ianuarie, au fost înregistrate nu mai puțin de 37 de cazuri, fiind vorba, potrivit medicilor, de o epidemie.

Potrivit reglementăprilor vaccinarea antirujeolă la copii se făcea la vârsta de un an și o lună, însă un ordin dat recent de Ministerul Sănătății, în urma înmulțirii cazurilor, la finele anului, a redus vârsta de vaccinare cu câteva luni,

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: