Evenimentul Zilei > Sport > A intrat în „liga banilor”. Emma Răducanu poate deveni prima sportivă miliardară din lume
A intrat în „liga banilor”. Emma Răducanu poate deveni prima sportivă miliardară din lume

A intrat în „liga banilor”. Emma Răducanu poate deveni prima sportivă miliardară din lume

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis cu origini românești, a câștigat titlul la US Open, încasând un cec de 2.500.000 $. În acest moment, potrivit site-ului WTA, tânăra de numai 18 ani are 2.803.376 $ câștigați în tenis. Prognozele sugerează că poate deveni prima miliardară din tenis.

Jurnaliștii de la CNN consideră că potențialul ei în ceea ce privește veniturile din marketing și publicitate este unul uriaș și ar putea să o transforme în prima sportivă miliardară din lume.

„Cred că Emma va câștiga mult peste 100 de milioane de dolari în următorul an calendaristic. Îi va eclipsa pe toți”, a declarat, pentru CNN, Jonathan Shalit, președintele Grupului InterTalent, o agenție de gestionare a talentelor din Londra. Shalit, care l-a reprezentat, printre alții, pe Nicola Adam, boxer britanic dublu medaliat cu aur olimpic, crede că cele mai mari mărci din lume vor „dărâma ușa Emmei”.

Originile o avantajează

„Brandurile globale vor căuta să colaboreze cu ea. Originile o avantajează” Acest lucru ar putea duce la acorduri de sponsorizare profitabile din modă, bijuterii, produse cosmetice, îngrijirea pielii și îngrijirea părului, a declarat el.

„Brandurile globale vor căuta să colaboreze cu Emma Răducanu, alături de actualii săi sponsori, Nike și Wilson, având în vedere faptul că este un cetățean cu origini canadiene, române, chineze și britanice, deci plaja de audiență este uriașă”, a spus Allyson Stewart-Allen, CEO al International Marketing Partners.

„E visul oricărui comerciant” Răducanu este „visul oricărui comerciant, al oricărui brand”, a declarat Stewart-Allen. „Oamenii care nu ar avea niciun interes pentru tenis sunt total captivați de ea”, a explicat și Jonathan Shalit, potrivit libertatea.ro.

Dacă Emma câștigă Wimbledonul anul viitor și poate rămâne campioană în următorii 5 până la 10 ani, va deveni prima stea sportivă feminină miliardară din lume. Jonathan Shalit, președintele Grupului InterTalent, o agenție de gestionare a talentelor din Londra: Vrei să fii miliardar? „Trebuie să rămână mulți ani în top” Totuși, Simon Chadwick, profesor la Emlyon Business School din Franţa, este mai reținut: „O stea din tenis trebuie să rămână pentru mulți ani în top pentru a câștiga atât de mulți bani. Și sarcina este adesea mai dificilă pentru jucătoare, care sunt plătite mai puțin decât omologii lor bărbați”, a adăugat el.

Răducanu intră în „liga banilor”

Victoria de la US Open este „un început bun”, însă Răducanu va trebui să continue să câștige pentru a intra „în liga banilor”, a adăugat el. „O ajută că vorbește mandarina, ceea ce ar putea atrage mărci chineze care doresc să intre pe piețe internaționale, sau mărci internaționale care doresc să își sporească vizibilitatea în China”, a adăugat Chadwick. „Acesta este începutul unei povești fabuloase”, a declarat, pentru The Guardian, și Mark Borkowski, considerat un „guru” în domeniul relațiilor publice.

Presa britanică semnalează deja apariția unui „efect Răducanu”: tot mai multe fete tinere se înscriu la tenis. Un alt indicator al impresionantei popularități de care Răducanu se bucură în rândul tinerilor îl reprezintă creșterea uriașă a numărului de urmăritori de pe Instagram: 1,4 milioane de noi fani în mai puțin de două zile.

Emma pe urmele lui Federer și Osaka

Roger Federer a devenit al șaselea sportiv activ care a ajuns la un miliard de dolari în câștiguri în acest an, a transmis Forbes luna trecută. Elvețianul a câștigat 90,6 milioane de dolari doar în 2021 din turnee și acorduri de sponsorizare, făcându-l cel mai bine plătit jucător de tenis.

Japoneza Naomi Osaka, care acuză probleme medicale în ultima perioadă, ocupă locul 2 în top, cu 60,1 milioane de dolari, fiind cel mai bine plătită sportivă din lume din toate timpurile.
Citeşte întreaga ştire: „Emma Răducanu e visul oricărui brand!”. Specialiștii în marketing și publicitate cred că va fi prima sportivă miliardară

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: