Evenimentul Zilei > International > China a infectat lumea, dar se laudă: Am dus o mare bătălie cu Covid-19
China a infectat lumea, dar se laudă: Am dus o mare bătălie cu Covid-19

China a infectat lumea, dar se laudă: Am dus o mare bătălie cu Covid-19

China s-a lăudat singură, marți, pentru modul cum a gestionat pacostea Covid-19. Un „test”, a recunoscut liderul de la Beijing, Xi Jinping, la ora la care epidemia a ucis aproape 900.000 de oameni în întreaga lume.

Ceremonia de marți a început cu un minut de reculegere în memoria celor uciși de pandemie.

Printre cei patru medici decorați se numără Zhong Nanshan. Acest renumit specialist în boli respiratorii, în vârstă de 83 de ani, a devenit încă de la începutul epidemiei figura emblematică a luptei împotriva noului coronavirus în China.

El s-a angajat să „continue să lucreze mână în mână cu lucrătorii din domeniul sănătății din China și cu cei din restul lumii” cu privire la originea virusului sau la conceperea vaccinurilor.

Dacă noul coronavirus a fost descoperit pentru prima dată în China, Beijingul subliniază că originea sa nu a fost încă dovedită științific.

La ceremonia de marți nu s-a făcut nicio mențiune despre doctorul Li Wenliang.

Acest medic din Wuhan îi avertizase pe colegi cu privire la apariția unei misterioase boli respiratorii, dar a fost anchetat de polițiști care l-au acuzat că a răspândit „zvonuri”. Moartea sa, în urma contactării virusului SARS-CoV-2, în februarie,  a stârnit o indignare puternică împotriva guvernului de la Beijing.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: