PNL anunță că va intra în opoziție în Consiliul Local din municipiul Alba Iulia, după ce algerile pentru Primărie au fost câștigate de USR – PLUS.

Deputatul Florin Roman, liderul PNL Alba a anunțat că partidul său va intra în opoziție în Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia. Parlamentarul liberal a afirmat într-o postare pe o rețea de socializare că aceasta este decizia corectă pentru PNL, în acest moment.

„La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în opoziție, cu cei 9 consilieri locali! Nu putem sta la masă cu trădătorii, cu cei care au susținut realizarea unor proiecte fantasmagorice!”, a scris Florin Roman în postarea de pe Facebook.

Florin Roman a precizat că PNL nu va putea face o alianță cu PSD și că în Consiliul Local Alba se prefigurează o majoritatea politică formată din PSD și USR PLUS.

„În altă ordine de idei, nu pot fi de acord cu o alianță cu PSD. Știți părerea mea despre ei! Trebuie să luptăm în Consilul local pentru susținerea proiectelor albaiulienilor care ne-au votat și ale PNL, să fim opoziția la actuala administrație, care se configurează între USR și PSD!”, a scris deputatul PNL Florin Roman.

La Consiliul Local Alba Iulia, PNL a obţinut 9 mandate, Alianţa USR PLUS, 7 mandate, iar PSD, 4 mandate. În Consiliul Local intră şi un independent, Paul Victor Florea.

PNL a pierdut Primăria municipiului Alba Iulia, după mai bine de 25 de ani, cât a fost condusă de Mircea Hava, care a părăsit funcția pentru Parlamentul European și, ulterior, de Voicu Paul. Acesta din urmă a pierdut alegerile în fața candidatului Alianței USR PLUS, Gabriel Pleșa,

Candidatul USR PLUS, Gabriel Pleşa, a fost votat pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia de 36,80% dintre alegători, în vreme ce Voicu Paul, a obținut 33,72% din sufragiile exprimate.

După aflarea rezultatelor, liberalul Voicu Paul, clasat pe locul al doilea la alegerile de duminică, a transmis că respectă „opţiunea” locuitorilor din Alba Iulia și că îl felicită „bărbăteşte”, pentru victorie, pe Gabriel Pleşa, candidatul Alianţei USR PLUS.