A început bătălia pentru şefia PNL!  PNL Vrancea anunță că îl va susține pe Ludovic Orban pentru șefia partidului. Anunţul vine cu o zi înainte de vizita lui Florin Cîțu în Vrancea.

Biroul Politic Județean al PNL Vrancea a decis susținerea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al PNL. Decizia de susținere a lui Orban a fost luată în unanimitate.

După ce organizație PNL a Sectorului 3 anunţa public că-i va acorda tot sprijinul lui Orban, vine rândul Organizației PNL Vrancea să facă anunţul.

A început bătălia pentru şefia PNL! Care judeţe strâng rândurile în jurul lui Orban

„Înaintea alegerilor anterioare, PNL Vrancea a fost prima filială liberală din România care și-a anunțat susținerea pentru actualul președinte. Așa că ne menținem pe aceeași linie de seriozitate și încredere pe care am adoptat-o și până acum”. Este declaraţia președintelui PNL Vrancea, Cătălin Toma.

Într-o scrisoare de susținere a candidaturii lui Orban, PNL Vrancea spun că a ctualul președinte a contribuit la:

-Victoria răsunătoare și câștigarea alegerilor pentru Parlamentul European. Şi a Referendumului pentru Justiție inițiat de Președintele României, Klaus Iohannis, în data de 26 mai 2019,

-Demiterea Guvernului PSD prin moțiune de cenzură în octombrie 2019 și învestirea unui Guvern format de Partidul Național Liberal, condus de președintele partidului, Ludovic Orban, în data de 4 noiembrie 2019,

-Câștigarea alegerilor pentru Președinția României de către candidatul Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, în data de 26 noiembrie 2019,

-Câștigarea alegerilor locale din data de 28 septembrie 2020 prin alegerea în funcție a 17 președinți de consilii județene, 1240 de primari și a Primarului General al Municipiului București susținut de PNL,

-Formarea unui nou Guvern și a unei majorități parlamentare după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, în care PNL are o pondere de 55% în coaliția de guvernare și deține funcția de Prim-ministru al României și de Președinte al Camerei Deputaților”. Se arată în comunicat.

A început bătălia pentru şefia PNL!

Anunțul vine cu o zi înainte de vizita lui Florin Cîțu în Vrancea. El se va întâlni cu primari, conducerea Instituției Prefectului Vrancea, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și oameni de afaceri din Vrancea.

Florn Cîțu ar putea deveni contracandidatul lui Orban. Iară de a declarat premierul:

„Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, chiar dacă ştiu că şi în PNL, unde eu activez ca vicepreşedinte, va urma un Congres şi vor fi şi acolo candidaturi. Nu mă interesează acest risc, îmi asum acest risc şi mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să-l plătesc în acel Congres, pentru orice funcţie aş candida acolo”, a declarat recent Florin Cîțu.

Întrebat dacă va candida, premierul a spus că „este prea devreme” să discute despre așa ceva.

„Eu v-am spus doar că în acest moment îmi asum orice risc politic pentru a face România să meargă pe direcţia bună. Cu orice cost politic, indiferent care este acela”,  a mai spus premierul.