Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost VOCEA de AUR a României, dar a decis să plece la MĂNĂSTIRE! A devenit MĂICUŢA ANASTASIA! Galerie FOTO
A fost VOCEA de AUR a României, dar a decis să plece la MĂNĂSTIRE! A devenit MĂICUŢA ANASTASIA! Galerie FOTO

A fost VOCEA de AUR a României, dar a decis să plece la MĂNĂSTIRE! A devenit MĂICUŢA ANASTASIA! Galerie FOTO

Nebănuite sunt căile Domnului! A fost una dintre marile voci ale României, dar a ales calea credinţei. Subit! Fără prea multe explicaţii.

Puica Igiroşanu, solista de jazz cu ochii de smarald, nu a mai simțit că trebuie să se axeze pe cariera de artist şi a îmbrăcat haina monahală, călugărindu-se. Acum, este maica Anastasia şi cântă doar muzică bisericească.

Cu o voce care a uimit anii ’70 şi nu numai, Puica Igiroşanu a încîntat auzul „generaţiei pe vinil” cu melodii precum  ”Să cînte tinereţea”, ”Tu aşa mi-ai spus” sau ”Cînd ai plecat”.

Din aceeași generație cu maeştrii muzicii precum Florin Bogardo, Margareta Pâslaru sau cu compozitorul Richard Oschanitzky, frumoasa brunetă cu ochii verzi ca smaraldul s-a făcut remarcată în lumea muzicii jazz.

Însă artista a realizat că nu şi-a ales cariera potrivită. L-a descoperit pe Dumnezeu şi a simţit că trebuie să renunţe la lucrurile lumeşti, iar Puica Igiroşanu a urmat calea credinţei.

Cântăreața l-a avut ca prim duhovnic pe Părintele Arsenie Papacioc, cel care a făcut parte din generaţia de aur a teologilor români, preot care a fost prigonit şi închis în perioada comunistă. „Părintele m-a îndrumat foarte mult şi mi-a fost de ajutor pentru ce-mi doream să fac”, a declarat maica Anastasia.