Evenimentul Zilei > International > A fost sau nu atac terorist la Quebec? Poliția din Canada o scaldă
A fost sau nu atac terorist la Quebec? Poliția din Canada o scaldă

A fost sau nu atac terorist la Quebec? Poliția din Canada o scaldă

Poliția din Canada dă declarații incoerente cu privire la atacu cu două victime petrecut la Quebec.

Tânărul de 24 de ani care a ucis două persoane cu armă albă şi a rănit alte cinci sâmbătă seara în partea veche a oraşului Quebec a vrut „să ucidă cât mai mulţi oameni posibil”, dar „nu a fost a priori asociat cu un grup terorist” a declarat duminică poliţia canadiană.

Atac terorist sau nu?

„Ieri seară am fost cufundaţi într-o noapte de groază când un tânăr de 24 de ani, care nu locuieşte în Quebec, a venit la noi cu intenţia de a provoca cât mai multe victime posibi”, a explicat în declaraţii de presă şeful serviciului de poliţie din Quebec, Robert Pigeon, citat de AFP, preluată de Agerpres.

„Totul sugerează” că suspectul, înarmat cu o sabie japoneză şi deghizat în costum medieval, „şi-ar fi ales victimele la întâmplare”, a adăugat reprezentantul poliției.

Potrivit unor martori citaţi de cotidianul Le Soleil, atacatorul ar fi strangulat o primă victimă lângă Castelul Frontenac. După aceasta, el şi-a continuat drumul pe strada Remparts, unde a ucis o a doua persoană, înainte de a se îndrepta spre Portul Vechi, rănind alte persoane.

Un atac ciudat de Halloween

Agresiunile au avut loc la scurt timp după miezul nopţii, în partea veche a oraşului Quebec, din Canada, iar poliţia a arestat imediat un suspect, un bărbat între 20 şi 30 de ani, înarmat cu o sabie şi îmbrăcat în ţinută medievală, a anunţat Etienne Doyon, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Quebec, fără a preciza motivele acestor agresiuni survenite în seara zilei de Halloween. Foarte probabil, este vorba despre un atentat.

Totodată, poliţia le-a cerut oamenilor „să rămână în case, cu uşile încuiate, pentru că o anchetă este în continuare în curs”.

În anul 2017, la Quebec a avut loc un atentat, iar ținta a fost reprezentată de o moschee. Doi bărbați au deschis focul asupra celor care se rugau în lăcașul de cult. Șase oameni au fost omorâți, iar opt au fost răniți.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: