Evenimentul Zilei > International > A fost recuperată UNA din CUTIILE negre ale AIRBUS-ului A320. IMAGINI dramatice cu obiecte ale victimelor și bucăți din aeronava prăbușită în Marea Mediterană
A fost recuperată UNA din CUTIILE negre ale AIRBUS-ului A320. IMAGINI dramatice cu obiecte ale victimelor și bucăți din aeronava prăbușită în Marea Mediterană

A fost recuperată UNA din CUTIILE negre ale AIRBUS-ului A320. IMAGINI dramatice cu obiecte ale victimelor și bucăți din aeronava prăbușită în Marea Mediterană

Armata egipteană a dat publicității imagini cu obiecte recuperate din apele Mării Mediterane, în urma dezastrului aviatic de joi dimineață. Presa egipteană, citată de Daily Mail, scrie că ar fi fost găsită și una din cutiile negre ale aeronavei.

Dacă informația este reală, anchetatorii vor afla curând noi infromații despre cauzele care au determinat această tragedie aviatică. Zborul cu numărul MS804 al companiei EgyptAir s-a prăbușit, din motive încă neclarificate, în apele Mediteranei, în cursul dimineții de joi.

Printre obiectele recuperate din Mediterană se numără veste de salvare, bucăți de scaune, fâșii metalice din aeronavă etc. La bordul avionului care plecase din Paris și se îndrepta spre Cairo se aflau 66 de persoane.

Mohammed Samir, purtătorul de cuvânt al armatei egiptene a declarat că au fost recuperate mai multe părţi ale avionului, dar şi anumite obiecte personale ce aparţineau pasagerilor. Cu ajutorul lor, cei care investighează incidentul speră să descopere cauza exactă ce a dus la prăbuşirea aeronavei, după ce unele surse au declarat că ar fi vorba despre un atac terorist, revendicat de organizaţia Stat Islamic.

Anchetatorii aviației civile franceze au confirmat că la bordul avionului EgyptAir prăbușit joi dimineață în Marea Mediterană a fost detectat fum, aeronava trimițând în mod automat mesaje în acest sens. Specialișii spun însă că este prea devreme pentru interpretarea acestor elemente.

Cauzele prăbușirii rămân în continuare învăluite în mister, dar prezența fumului în interiorul aeronavei, cu chiar trei minute înainte de prăbușire, ar putea oferi noi amănunte în stabilirea acestora.

Purtătorul de cuvânt al Biroului de Anchete și Analize (BEA)  care investighează dramaticul accident din Marea Mediterană, Sebastien Barthe, a declarat că aceste informații ar putea indica izbucnirea unui incendiu la bordul Airbusului A320, care plecare din Paris și ar fi trebuie să aterizeze la Cairo.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.