Evenimentul Zilei > Monden > A fost odată la Hollywood. Frumoasa care a abandonat filmul pentru a deveni Prințesă de Monaco
A fost odată la Hollywood. Frumoasa care a abandonat filmul pentru a deveni Prințesă de Monaco

A fost odată la Hollywood. Frumoasa care a abandonat filmul pentru a deveni Prințesă de Monaco

Este o poveste de viață ca în filme. Ambiția unei puștoaice din Pennsylvania de a ajunge actriță la Hollywood, de a deveni celebră și bogată, de a iubi și a fi iubită cu pasiune. Nimeni nu știe dacă Grace Kelly a visat să ajungă vreodată prințesă în adevăratul sens al cuvântului. Dar a devenit. Prințesă de Regat. Grace de Monaco.

Grace a fost mama Prințului Albert al II-lea, capul Casei Grimaldi și actualul conducător al Principatului Monaco. Însă, înainte de a traversa Atlanticul și a se căsători cu tatăl lui Albert, Principele Rainier al III-lea de Monaco, Grace Kelly a fost o mare vedetă a Hollywood-ului, câștigătoare a unui Oscar, o femeie care ținea mai tot timpul primele pagini ale revistelor și ziarelor.

Până la vârsta de 26 de ani, atunci când a devenit Prințesă, Grace a trăit viața tumultoasă a unei actrițe din Cetatea Filmului. Era frumoasă, blondă, cu un farmec aparte și un stil inconfundabil, dansa minunat împreună cu Fred Astaire. Celebrul regizor Hitchcock, care o distribuise în câteva filme, spunea despre Grace că este un amestec al contrariilor, definit drept eleganță sexuală. Această latură a sexualității o va urmări pe frumoasa actriță până la sfârșitul vieții ei scurte.

Copilărie lipsită de afecțiune

Grace Patricia Kelly s-a născut în Pennsylvania în 12 noiembrie 1929, într-o familie înstărită.Tatăl era constructor și reușise să încropească o avere consistentă pentru cei patru copii ai săi. Mama era, însă, un om dur, care și-a abuzat fizic copiii. De la ea Grace nu a obținut niciodată iubirea după care tânjea, iar tatăl o prefera pe sora ei. Posibil că anii aceștia de copilărie lipsită de afecțiune aveau să o marcheze pentru restul vieții în care a căutat mereu iubire și bărbați care să i-o dăruiască.

Eram tot timpul în competiție pentru ceva, concuram pentru dragoste”, spunea Grace amintind de caracterul competitiv al tatălui ei.

Teatrul, însă, a salvat-o, în el a găsit acea împlinire sentimentală, căci aplauzele însemnau pentru ea dragoste. Grace a jucat în piese de teatru în timpul școlii și acest fapt i-a construit încrederea în sine. La vârsta de 16 ani, băieții de la școala pe care o frecventa au început să o observe.

„Întotdeauna a avut o mulțime de iubiți”, mărturisea prietena ei, Jane Hughes. „Nu o simțeam ca pe o sălbatică. Era doar atrăgătoare și pentru asta era oarecum un fel de vedetă. Nu cred că a ratat vreodată vreun dans sau a fost neînsoțită în vreun weekend”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: