Evenimentul Zilei > Monden > A fost odată la Hollywood. De la actorul râvnit de femei, la un bătrân părăsit
A fost odată la Hollywood. De la actorul râvnit de femei, la un bătrân părăsit

A fost odată la Hollywood. De la actorul râvnit de femei, la un bătrân părăsit

Al Pacino, căci despre el este vorba azi, în serialul dedicat starurilor de la Hollywood. Un american cu sânge italian, tăvălit prin toate cotloanele vieții, dar care a ieșit mereu învingător. Nu a căzut în depresie, deși s-a gândit la ea de mai multe ori, după cum mărturisea într-un interviu. A iubit femei frumoase, dar întotdeauna ele au dăruit mai mult relației. Niciodată nu a mărturisit de ce nu s-a însurat, deși are trei copii. Ieri, pe 25 aprilie, a împlinit 80 de ani. Nu vrea încă să cedeze titlul de ”devorator de femei”.

Îl cheamă Alfredo, dar prescurtarea prenumelui a sunat firesc în Bronx, cartierul în care a copilărit. Părinții lui italieni l-au și americanizat, botezându-l și James. Alfredo James Pacino.

Nu i-a plăcut școala, iar viața în acel cartier și-a pus amprenta peste ceea ce va face mai târziu, ca actor în filmele de la Hollywood. La 9 ani, Al fuma, apoi a început să bea alcool, iar la 13 ani încerca marijuana, după cum e consemnat în biografia lui. La 17 ani s-a lăsat de școală și a început să facă stand-up comedy prin baruri și cafenele. Acolo a deschis ochii și a descoperit că există și altă viață decât cea din Bronx.

Avea 19 ani când a părăsit cartierul și s-a stabilit în Greenwich Village, cu dorința clară de a deveni actor. A fost primit la Herbert Berghof Studio și a jucat teatru alături de trupe ambulante de actori începând cu anul 1963.
A urmat debutul pe Broadway, în 1969, apoi drumul spre cinematografie. Actorul mic de statură, 1,70 m, a cucerit nu doar inimile femeilor, dar și aprecierile criticilor de teatru și film care vedeau în el un mare talent. Al Pacino intra în pielea personajelor, iar cele mai multe din rolurile sale au fost, din această cauză, roluri de creație. În timpul filmărilor la ”Serpico”, Al Pacino a intrat atât de tare în pielea personajului încât a ajuns să scoată din mașină un taximetrist și să îl amenințe că îi pune cătușele din cauză că mașina lui scoate prea mult fum.

Filmele cu mafioți italieni – Scarface și seria ”Nașul” – l-au propulsat în galeria starurilor. Al Pacino a recunoscut că adoră rolurile de mafiot precum Michael Corleone sau Tony Montana.

Dar, în întreaga sa carieră a jucat personaje diverse în mari filme, a fost nominalizat de șapte ori la Oscar, dar a câștigat statueta doar în 1993 pentru rolul din celebrul film ”Parfum de femeie”, în regia lui Frank Slade.

Nu se lasă nici acum, iar la sfârșitul anului trecut a avut loc premiera filmului „The Irishman”, ecranizarea unui cărţi care cuprinde mărturisirile lui Frank Sheeran, un membru al Mafiei care şi-a recunoscut, în această carte, implicarea în asasinarea liderului sindical american Jimmy Hoffa.  Îi are parteneri în film pe Robert De Niro şi Joe Pesci, ambii în vârstă de 76 de ani, iar el avea 79. Toți au jucat, de-a lungul anilor, roluri de mafioți memorabile. Este prima colaborare cinematografică a lui Scorsese cu Al Pacino, iar filmul se bucură de succes cu o asemenea distribuție.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: