Evenimentul Zilei > Monden > A fost odată Hollywood. Povestea de iubire, ca-n filme, a doi actori celebri
A fost odată Hollywood. Povestea de iubire, ca-n filme, a doi actori celebri

A fost odată Hollywood. Povestea de iubire, ca-n filme, a doi actori celebri

Ea, o englezoaică ravisantă, plină de talent, născută la Greenwich, locul de unde pleacă meridianul care leagă cei doi poli ai planetei. El, un italian frumos de pică, cu niște ochi albaștri greu de uitat. Și ea și el au cucerit Hollywood-ul și inimile cinefililor de pretutindeni, în anii 70-80. Vanessa Redgrave și Franco Nero.

Povestea lor de dragoste ar putea fi scenariu de film de succes. Happy-end-ul nu lipsește. Iar biografiile celor doi mari actori au note inedite, exact sarea și piperul poveștii de viață.

Vanessa Redgrave este fiica unor foști mari actori englezi, Michael Redgrave și Rachel Kempson. Fratele și sora sa, Corin Redgrave și Lynn Redgrave tot lumea artistică au îmbrățișat-o. Dar Vanessa a fost talentul uimitor care l-a fascinat pe Sir Lawrance Olivier, considerat cel mai mare actor al lumii. El a fost cel care a anunțat, în New York Times că ”s-a născut un nou star de cinema: Vanessa Redgrave”. Iar din acel moment drumul ei spre lumea filmului și al teatrului a fost de neoprit.

S-a căsătorit în 1962 cu regizorul Tony Richardson cu care a avut două fete, Natasha și Joely. S-au despărțit după doar 5 ani de căsătorie, în urma unor scandaluri sexuale. Un articol din Daily Mail a dezvăluit niște lucruri teribile despre aventurile soțului pe care acesta nici măcar nu se străduia să le ascundă.

Relația lui Tony Richardson cu actrița Jeanne Moreau era cunoscută, dar ajunsese să se știe și despre faptul că tânărul regizor avea orientări bisexuale.  Potrivit regizorului Brian Desmond Hurst, citat în articolul din Daily Mail, Vanessa Redgrave a povestit prietenilor apropiaţi cum, ajungând într-o zi acasă mai devreme, şi-a surprins soţul în pat cu tatăl ei, actorul Michael Redgrave, la rândul său bisexual, care ar fi răspus nonşalant: „Draga mea, tu îl iubeşti, eu îl iubesc. Care este problema?”.
Italianul cu ochi albaștri și un munte de talent

Franco Nero spune despre el că a avut noroc cu carul fiindcă a întâlnit încă de foarte tânăr mari regizori care să-l vadă în roluri din filmele lor. Desigur – acceptă hâtru – că talentul cu care l-a înzestrat Dumnezeu a avut rolul său important.

Tatăl său era carabinier și își dorea ca fiul său să-i urmeze în meserie. ” Era un tip disciplinat, foarte corect. El m-a învățat ce e disciplina și mi-a impus să fiu corect. Iar pentru un actor disciplina e un lucru foarte important”, mărturisea Franco Nero în emisiunea lui Cătălin Ștefănescu de la TVR – ”Garantat 100%”, în 2018.

Inițial s-a înscris în armată, așa cum a vrut tatăl, dar la scurt timp a abandonat și a plecat la Roma, apoi la Milano ca să-și caute de lucru. Pe lângă serviciu, a început să frecventeze cursurile de actorie. Avea 19 ani. A reușit să se facă remarcat și distribuit în câteva filme.

Când a jucat în primul western-spaghetti, a spart gheața. Regizori importanți ai momentului i-au propus roluri.

Filmul Django, din 1966, și apoi Când se arată cucuveaua, din 1967, au avut un succes imens, iar italianul cu ochi albaștri a trecut granița țării sale. În același an a fost chemat să filmeze la Hollywood, în filmul Camelot. Alături de Vanessa Redgrave. Actrița se afla în plin divorț la Londra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: