Evenimentul Zilei > Monden > A fost odată Hollywood. Frumosul Bobby din ”Dallas” a pierdut totul la bătrânețe. Iată cum arată!
A fost odată Hollywood. Frumosul Bobby din ”Dallas” a pierdut totul la bătrânețe. Iată cum arată!

A fost odată Hollywood. Frumosul Bobby din ”Dallas” a pierdut totul la bătrânețe. Iată cum arată!

Povestea frumoasei Sue Ellen, interpretată de actrița Linda Gray, v-am spus-o săptămâna trecută. Azi e rândul lui Bobby Ewing, fiul familiei magnatului petrolului din celebrul serial Dallas, care a început să fie difuzat în România cu aprobarea lui Nicolae Ceaușescu. Frumosul Bobby a fost intepretat de actorul Patrick Duffy, care la vremea aceea avea 32 de ani. În pozele de azi, nu-l veți recunoaște.

Primul episod din ceea ce avea să se transforme în ”nebunia Ewing” a fost transmis de TVR pe 25 august 1979, iar ultimul, pe 28 iunie 1980. În martie anul următor s-a reluat serialul și s-a difuzat până pe 5 septembrie 1981, când ”înalta conducere de partid și de stat” a spus ”Stop”. Românii au suferit cu adevărat din cauza interdicției. Eroii serialului le deveniseră dragi, iar opulența traiului american îi fascina. Serialul a fost reluat la TVR, în întregime, în 1990, după Revoluţie.

Personajele principale sunt, Miss Ellie Ewing şi soţul ei, Jock Ewing, fondatorul companiei Ewing Oil și proprietarii fermei Southwork de lângă Dallas. Fiul lor cel mare este JR Ewing (Larry Hagman), care vrea să se impună ca şef de clan, iar cel mic, Bobby trebuie doar să-i îndeplinească ordinele și să-l secondeze în afaceri. JR este căsătorit cu Sue Ellen (Linda Gray), o femeie blândă și frumoasă  pe care o neglijează şi care devine alcoolică. Cel de-al doilea fiu al lui Miss Ellie şi Jock este Bobby Ewing (Patrick Duffy), care se căsătoreşte cu Pamela Barnes (Victoria Principal), fiica rivalului familiei.

Actorul Patrick Duffy era atât de frumos încât extrem de multe femei de pe mapamond urmăreau serialul doar ca să-l vadă; o mulțime de copii au fost botezați ”Bobby”, fanele trimiteau maldăre de scrisori la Hollywood, iar pe cele mai multe nu era scris numele actorului ci ”Bobby Ewing”. A fost o tragedie atunci când scenaristul și producătorul au hotărât să-l elimine din serial pe actor, iar scena în care Bobby este călcat de o mașină a fost doar o soluție de moment. La fel s-a întâmplat cu episodul în care JR Ewing a fost împușcat. Ambele povești au rămas în istoria filmelor de televiziune. Din cauza presiunii publicului, echipa de la Dallas a decis să-i readucă în serial atât pe Patrick Duffy cât și pe Larry Hagman, moartea lor fiind, de fapt, niște visuri.

Episodul revenirii după accidentul de mașină a cunoscut un succes nebun, zeci de milioane de telespectatori au văzut că dispariția lui Bobby Ewing a fost doar un vis al Pamelei.

Cine este actorul Patrick Duffy, alias Bobby Ewing

Pe 15 februarie, Patrick Duffy a împlinit 71 de ani. E american get-beget. Părinții săi, Marie și Terence Duffy aveau un bar în Montana și erau iubiți și respectați de comunitate.

Patrick era un tânăr frumos, făcea sport și visa să devină actor. Contractele se câștigau greu la Hollywood. Deși nu reușise încă să aterizeze pe drumul unei cariere, Patrick Duffy se căsătorește în 1974 cu balerina Carlyn Rosser, cu 10 ani mai mare ca el. Au mărit familia cu doi băieți.

Într-o zi a fost remarcat de un regizor, care căuta un tânăr frumos și cu structură atletică.

Începând cu 1977, Patrick a început să joace în serialul ”Omul din Atlantis”, un serial SF de mare succes. A fost, de altfel, trambulina lui către serialul Dallas, filmat între 1978 și 1991.

Așa cum am spus, succesul cu saga familiei de petrolieri din Dallas a fost imens și i-a adus mulți bani actorului. Lumea nici nu-i mai reținea numele. Timp de 13 ani a fost pentru toți ”Bobby Ewing”, așa cum erau pentru public și Sue Ellen, Pamela sau J R Ewing. Dar și mulți ani după…

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE