A fost desemnat marele câştigător al Festivalului Cerbul de Aur 2019

A fost desemnat marele câştigător al Festivalului Cerbul de Aur 2019

Marele trofeu al concursului de interpretare internaţional din cadrul Festivalului Cerbul de Aur 2019, organizat la Braşov a fost câştigat de cântăreaţa italiană Eliza Gaiotto.

Eliza G a devenit cunoscută pe plan internaţional după lansarea primului ei single „Summer lie", în anul 2009.

Al doilea single de succes a fost „Love is unbound", iar Ppiesa "The way", mixată în studioul lui David Guetta din Paris, a fost bestseller în Europa, cu peste 10.000 de exemplare în presale. Videoclipul oficial a atins peste 2 milioane de vizionări.

A participat la numeroase concursuri de gen. Cel mai recent a fost în aprilie, în concursul TV „The Voice Italy" și a ajuns până la semifinale, unde a cântat „Altro che favole", primul său single în italiană, lansat de Universal Music.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Festivalul Cerbul de Aur 2019, Eliza G a concurat cu piesa românească „Creioane colorate" (Feli).

Marele trofeu Cerbul de Aur 2019 a fost însoţit de un cec în valoare de 25.000 de euro.

Premianţii ediţiei 2019 a Festivalului Cerbul de Aur

Premiul I, în valoare de 15.000 de euro, l-a primit austriaca Sara De Blue, care a concurat cu piesa românească „Ce are ea" (Delia).

Premiul al II-lea, în valoare de 10.000 de euro, i-a fost atribuit lui Ralfs Eilands, din Letonia, care a interpretat în concurs piesa românească „Apa" (Loredana).

Premiul al III-lea, în valoare de 5.000 de euro, a revenit cântăreţei Monika Marija, din Lituania, care a concurat cu melodia „Mă ucide ea" (Mihail).

Premiul publicului, în valoare de 2.500 de euro, i-a fost acordat lui Florin Răduţă, care a interpretat în concurs piesa românească „Dragostea rămâne" (Andra).

Premiul presei acreditate la festival, în valoare tot de 2.500 de euro, i-a revenit Syuzannei Melqonyan, din Armenia. Aceasta a interpretat în concurs piesa românească „Pe aripi de vânt" (Delia).

De asemenea, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, în valoare de 2.500 de euro, a fost atribuit cântăreţului australian Alfie Arcuri, care a concurat cu hitul lui Smiley „Acasă".

Concursul de interpretare internaţional a avut 12 finalişti: Tamara (Georgia), Ralfs Eilands (Letonia), Veronica Liberati (Italia), Florin Raduta (România), Anna Odobescu (Moldova), Alfie Arcuri (Australia), Renate (România), Cynthia Verazie (Cipru), Eliza G (Italia), Syuzanna Melqonyan (Armenia), Monika Marija (Lituania) și Sara De Blue (Austria).

Loredana, Vasile Şirli, care a compus timp de 28 de ani muzică originală pentru Disneyland Paris, celebrul Ricky Dandel, artista belgiano-franceză Victor Laszlo şi cantautorul italian Erminio Sinni au fost membrii juriului care a decis câştigătorii Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur" 2019, potrivit dcnews.ro