Evenimentul Zilei > Sport > A fost concediat și umilit de șase ori, dar a revenit de fiecare dată în același loc
A fost concediat și umilit de șase ori, dar a revenit de fiecare dată în același loc

A fost concediat și umilit de șase ori, dar a revenit de fiecare dată în același loc

Un caz mai puțin obișnuit are ca subiect un antrenor de fotbal care se întoarce mereu la același angajator

Reprezintă o situație anormală chiar și atunci când vine vorba despre anormalul fotbal românesc, în care poveștile bizare se întâlnesc la tot pasul. A fost un jucător cunoscut în fotbalul italian, a trecut pe la Juventus, dar toată cariera de antrenor și-a construit-o în Liga I. Nicolo Napoli reprezintă un caz neobișnuit pentru fotbalul cu pretenții. În această săptămână, el și-a început cel de-al șaptelea mandat la Craiova. E vorba despre FC „U”, gruparea din liga a II-a, patronată de Adrian Mititelu.

Napoli a fost un jucător cunoscut în Italia și a atins apogeul atunci când a evoluat pentru Juventus Torino, în perioada 1987-1991. Cu piemontezii a câștigat Cupa Italiei și Cupa UEFA, în 1990. Fundaș dreapta, Nicolo a mai trecut pe la Messina, Cavese, Benevento, Cagliari și Reggina.

S-a îndreptat către antrenorat, după retragere, dar n-a izbutit să prindă vreun contract în țara natală, nici măcar la echipe din diviziile inferioare. În general, tehnicienii italieni ajunși în România au lăsat o impresie bună, fie că a fost vorba despre Walter Zenga, Andrea Mandorlini, Devis Mangia, Andrea Mandorlini sau Cristiano Bergodi. Mulți dintre tehnicieni au venit în România sperând că „își vor face mâna” și vor prinde contracte în „Cizmă”. Unii – Zenga, Bergodi, Mandorlini – au și reușit. Nu și Napoli.

El a ajuns la finalul anului 2003 la Universitatea Craiova, echipă finanțată la acea vreme de Dinel Staicu, patronul care venise cu ideea ca în repriza a doua a meciurilor echipei sale, fundașii să facă schimb de roluri cu atacanții, pentru ca aceștia din urmă să se odihnească în defensivă!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: