Evenimentul Zilei > Sport > A fost concediat și umilit de șase ori, dar a revenit de fiecare dată în același loc
A fost concediat și umilit de șase ori, dar a revenit de fiecare dată în același loc

A fost concediat și umilit de șase ori, dar a revenit de fiecare dată în același loc

Un caz mai puțin obișnuit are ca subiect un antrenor de fotbal care se întoarce mereu la același angajator

Napoli a fost dat afară de Staicu după trei meciuri și pentru că nu voia să semneze rezilierea contractului, finanțatorul l-a exilat într-o garsonieră într-un cartier mărginaș al Craiovei și i-a dat spre folosință o Dacia 1300.

Napoli a plecat în cele din urmă, dar a revenit în Oltenia în 2007. Echipa avea un alt patron, pe Adrian Mititelu, și tehnicianul a rezistat pe bancă până în 2009. În același an, Napoli ajunge la FC Brașov, este demis până să apuce să despacheteze și semnează cu Astra Giurgiu. Pleacă repede și de la echipa lui Ioan Niculae, iar în 2011 ajunge din nou la Craiova. Este anul în care oltenii nu doar că retrogradează, dar sunt și dezafiliați.

Napoli revine în Italia, apoi sezonul 2012 -2013 îl găsește pe banca formației CS Turnu Severin. Nu realizează mare lucru aici, așa că răspunde „prezent” la apelul lui Adrian Mititelu în stagiunea 2013 – 2014 la nou înființata FC „U” Craiova. Formație care pornește din liga a II-a, dar care este retrasă din campionat de finanțator înainte de încheierea stagiunii, din cauza problemelor financiare.

Urmează o perioadă productivă pentru Napoli, care în 2014 semnează cu Poli Iași și stă în Copou până în 2016. Antrenorul intră în vacanță până în 2017, atunci când i se face dor de Craiova lui Mititelu și revine la „alb-albaștri”. Este dat afară, dar în lipsa unor alte angajamente, revine în 2018. Echipa era în liga a III-a și avea ca obiectiv promovarea.

Napoli a eșuat și a fost iarăși pus pe liber. Locul său a fost ocupat de Eugen Trică, tehnician care i-a dus pe olteni în liga secundă. Acum, „Jose” a fost îndepărtat de la FC „U”, iar Mititelu i-a oferit șansa lui Napoli să-și înceapă al 7-lea mandat. Schimbarea i-a nemulțumit pe suporteri, care contestă vehement această ultimă decizie a finanțatorului.

Napoli s-a remarcat într-un mod neplăcut în fotbalul autohton. Deși lucrase mai bine de 10 ani în Liga I, italianul nu vorbea limba română, bariera de comunicare fiind o piatră de moară și la ședințele de pregătire.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: