A fost aprobată extinderea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea

A fost aprobată extinderea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea

Pare greu de crezut, dar în România va apărea curând un spital. Este vorba despre extinderea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea, proiect aprobat vineri, în unanimitate, de Consiliul Județean Ilfov.

A fost aprobată extinderea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea. În ședința de consiliu a fost aprobată documentația tehnico-economică faza - studiu de fezabilitate. Extinderea Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Buftea înseamnă construirea unui corp de clădire de 1443 metri pătrați.

A fost aprobată extinderea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea

Ştefan Rădulescu

Acolo vor fi integrate toate serviciile medicale de specialitate ale unității medicale. Cu privire la acest proiect, vicepreședinte CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu, a declarat: „Investiția în extinderea Spitalului de Obsterică și Ginecologie Buftea este esențială pentru binele oamenilor care se adresează acestei unități medicale.

Pacienți din cel puțin trei zone ale țării - Ilfov, București, Dâmbovița merg cu încredere de ani de zile la acest spital. Ne dorim ca oamenii care au nevoie de ajutorul medicilor, dar și personalul medical, să aibă servicii de cea mai bună calitate și accesibile.

Ne puteți urmări și pe Google News

De aceea, conducerea Consiliului Județean Ilfov consideră o prioritate implicarea în modernizarea continuă și crearea posibilităților de tratament optime pentru pacienți.”

Vincenţiu Voicu

La rândul său, şi vicepreședinte CJ Ilfov, Vincențiu Voicu, a vorbit despre acest demers: „Suntem foarte atenți la dezvoltarea comunităților din Ilfov, iar componenta de sănătate este deosebit de importantă.

La spitalul din Buftea se fac analize de ultimă generație

La Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea se fac deja analize de ultimă generație și extrem de amănunțite pentru ca doamnele care se adresează medicilor de aici să primească diagnosticul cât mai clar și cât mai rapid, iar în funcție de acesta, tratamentul cel mai bun.

Odată cu extinderea spitalului, aceste servicii vor fi și mai accesibile și mai diversificate, așa încât pacienții să nu fie nevoiți să caute ajutorul de specialitate la kilometri distanță de casă, ci chiar în comunitățile lor.”

Nu putea lipsi reacţia managerului spitalului de Obstetrică și Ginecologie Buftea, Florentina Rudeanu: „Această nouă construcție este extrem de importantă pentru pacienți, pentru că vor avea la dispoziție toate serviciile într-un singur loc, va fi mai comod și mai accesibil pentru dumnealor.

De asemenea, vor beneficia de consultații cu aparatură modernă, pentru că secțiile vor fi dotate cu instrumente de ultimă generație. Este important și pentru personalul medical, care va lucra mai comod, într-un spațiu care le va permite să se dezvolte profesional, vor fi optimizate circuitele de specialitate, iar spitalul va putea să-și extindă specialitățile medicale cu secții noi.”

Cum va fi organizat noul corp de spital

Pare greu de crezut, dar în România va apărea curând un spital. Este vorba despre extinderea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea, proiect aprobat vineri, în unanimitate, de Consiliul Județean Ilfov.Conform comunicatului de presă remis de Consiliul Județean Ilfov, noul corp de spital va fi organizat astfel: „Demisol: Spălătoria, Bloc Alimentar, Depozite, Vestiare Generale, Anatomie Patologică și Morga Prosectura, Laborator Histochimie, Histopatologie, Citologie

Parter – Centrul de Primiri Urgențe, Secția de Imagistică – Radiologie, CT, RMN, Mamograf 3D cu Tomosinteză, Ostedensitometru și Ecografie

Etaj 1: ATI, explorări funcționale, laborator analize medicale, laborator genetică

Etaj 2:  Bloc Operator (3 Săli de operație), Compartiment Chirurgie Generală

Etaj 3:  Bloc de nașteri și Neonatologie

Etaj 4:  Secție Obstetrica și Ginecologie cu compartiment medicină materno-fetală, compartiment onco-ginecologie

Etaj 5: Sterilizare Centrală, Sală de ședință, Arhivă, Etaj Tehnic

În corpul de clădire unde funcționează în prezent spitalul vor rămâne: serviciul administrativ, ambulatoriul, internările de zi și intervențiile chirurgicale minore.

Construcția noului corp de clădire pentru extinderea spitalului va costa 218.290.959 lei, sursele de finanțare fiind: bugetul local pentru demolarea imobilelor vechi și fonduri de la bugetul de stat pentru construcția și dotarea noului corp de clădire. Durata de realizare a proiectului, de la momentul semnării finanțării, este de 42 de luni, din care 36 de luni perioada de execuție.”

CJIlfov